onsdag 29 oktober 2008

Godaste Hamburgarna


Jag blev plötsligt galet sugen på en hamburgare.. Nu tipsar jag om vilka ställen ni bör vända er till om ni är sugna på lite snabbmat i sann amerikansk anda. Här kommer listan på de godaste vi har här i Sverige.


5. El Maco, McDonalds Texmexinspirerad burgare som gör inhopp på donkenmenyn med jämna mellanrum. Man brukar få en trevlig påse med kryddor till pommes fritsen på köpet om man langar meny.


4. Whopper Pepper, Burger King Reta smaklökarna med denna uppnosiga badboy. Så het att du behöver pulversläckare. En modifierad Whopper med pepparmajonnäs, pfefferoni och ost. Rek ca pris 45 kr.


3. Big Tasty, McDonalds Stor rackare med gudomlig sås. Det enda rätta om du vill bli riktigt mätt. 836 kcal med massvis med god emmentalerost ger en energi så det räcker hela dagen! Kombinera gärna med plusmeny så har du hela dagens kaloriintag fixat. 45 kr


2. Hamburgare 150 gram, Solna Korv Det billigaste alternativet och nästan det godaste. Passar perfekt en kall vinterdag när man e hungrig.


1. Frisco Cheese n' Bacon, Max Svenskt nötkött, äppelrökt bacon, nyrostat Friscobröd - ett lyxigt, smakrikt och saftigt bröd, krispig isbergssallad, rödlök och färsk tomat, cheddarost, MAX Originaldressing. 41 kr

måndag 27 oktober 2008

Jämt får man höra...

Flera gånger i veckan ser man insändare i tidningar som metro och city som påpeka hur dåligt vi unga uppför oss på tågen och bussar....

Här kommer en lista på irriterande saker, alla våra goda och helt "felfria" vuxna förebilder gör när de åker kommunalt..


3. Ständigt dessa jävla väskor som verkligen inte får plats i de fullsatta vagnarna... lär er lämna kvar jobbet på kontoret!!!

2. Inte nog med att det ofta alltid är fullt när man ska åka kommunalt... Utan nog fan sitter det en 40-50 talsist brevid en och väcklar upp en tidning.. inte nog med att man sitter som en sardin utan man ska tydligen tåla armbågar i sidorna under en 20minuters färd. För att nån stackars idiot som är trött på livet inte har hunnit läsa tidingen på morgonen!

1. Visst kanske vi unga suckar och tittar snett om någon vuxen sätter sig mitt emot en. Men vi sätter oss iaf längst när vi är ensamma i säterna runt om.. Vuxna ska likförbannat alltid sätta sig ytterst så att man måste krångla sig förbi! Konstigt om nån tittar snett eller suckar på er!

// VÄX UPP

måndag 20 oktober 2008

Bästa TV-Serierna


Detta kommer bli svårt för att jag gillar en hel del tv asså.. The One And Only List kommer ändå lista några av de bästa tv-serierna som Värstakatten sett.


5. Desperate Housewives Man skulle kunna tro att killar i min ålder gillar Prisonbreak och Entourage framför ett gäng desperata hemmafruar på Wisteria Lane, men icke sa nicke. Desperate Housewives är kanske den smartaste serien någonsin. Avsnitten har alltid ett budskap eller nåt slags tema och det är alltid spännande, finns massa humor, cliffhangers och så förstås: Eva Longoria och Teri Hatcher.

4. South Park Family Guy och Simpsons skulle iofs lika gärna kunna stå här men faktum är att jag på nåt sätt ändå mer gillar den simpla humorn och rådissarna i South Park. Det roligaste är när kändisar är med i programmet och blir totalt söndersågade.

3. The Pick-Up Artist Serie som är inne på sin andra säsong i USA och som fortfarande inte kommit till Sverige. Detta är min favoritdokusåpa vilket ger den en plats på listan. Serien går ut på att ett gäng killar som har problem med att ragga tjejer ska bli riktiga tjejtjusare. Programmet är väldigt charmigt och det är verkligen sköna killar som är med och man kan lära sig ett och annat raggningstips dessutom.

2. Gossip Girl Wow säger jag bara. Bland alla ungdomserier som: Melroce Place, One Tree Hill, Dawson's Creek, Smallville etc är den här bara totalt överlägsen.. Är lite som O.C. fast på östkusten och med högre nivå på avsnitten.

1. O.C. Kanske lite fjolligt men Orange County vinner min lista alla gånger trots att det ibland blir långtråkiga avsnitt mitt i säsongerna. Det första avsnittet i säsong 1 är för mig historiskt och bland det bästa jag sett på TV! O.C. är en riktig klassiker!

lördag 18 oktober 2008

Sköna hårvax!

4. dagsvax - Skönt vax som du kan skapa vilken frisyr som helst med... tar dock minst två tvättar att få ut ur håret!! Funkade bra i 12-14års åldern:)

3. d:fi - Soft vax som funkar bra om man har tunt hår och inte vill ha så mycket volym!
Nackdel : Rätt glansig lyster så ta inte för mycket.

2. fudge - Känns som d:fi men med mindre glasig touch känns det lite mer elegant. håller även ihop håret bra dock lämpar det sig bäst på snelugg eller andra lite mer eleganta och diskreta frisyrer.

1. renati - Riktigt bra vax! Inte så glansigt utan mer clay likt. Funkar till allt lite kraftigare än de övriga vilket gör att du kan styra upp luggen extra bra eller fixa stående hår. Överlägsen segrare!

torsdag 16 oktober 2008

Stora skor

Den här listan gör jag för alla mina storfotade bröder runtom i Stockholm som vill vara fina. Lite tips på var ni kan köpa skor.

5. Kingsize Skobutik som säljer både stora och små skor. Ligger på tegnérgatan och har tyvärr ganska dåligt utbud med trendiga skor. Jag har dock köpt både fotbollsskor, vandrarkängor och ett par sneakers där i min ungdoms glada dagar.
4. Caliroots Lite skejtig butik med riktigt snygga sneakers. Vissa skor finns till storlek 48,5 men bara vissa (caliroots.com)
3. Jerns Här köper man skor till studenten, bröllop, begravningar etc. Endast finskor och gubbskor finns här.
2. Sneakers n stuff Kultbutik på åsögatan på söder. Har tyvärr bara vissa modeller i stora storlekar men de som finns är tjockt fina.
1. Grandshoes.se Helt klart bästa stället att kolla om du har feta fötter och fet stil!

onsdag 15 oktober 2008

Bästa radioprogrammen på morgnarna!

3. På delad tredjeplats kommer Rixmorgon zoo :) och NRJ in the morning.. Gert fylking är en skön filur men det räcker inte för att morgonshowen ska komma bättre än trea (inriktar sig till hela med många äldre lyssnare) NRJ in the morging känns ungefär tvärt om! Knappen och hakim är rätt kul att lyssna på bitvis men känns rätt barnslig i längden...

2. Vakna med the voice. Sköna personer i studion, Jacob och Josefine känns helt rätt på morgonen! Dock håller inte riktigt programpunkerna och det blir lite segdraget...

1.Äntligen morgon med Adam och Gry.. Kan bara inte få nog av att lyssna på dem. Speciellt när Anders Timell sitter med i studion hur kul som helst! Sköna programpunkter skulle gärna lyssna hela dagen om det gick!!

Topp 5 Bondskurkar


Nu när det råder Bondyra i varje hus och hem tänkte jag passa på att lista mina 5 favoritskurkar genom tiderna.

5. Mayday Fett stark brud i Levande Måltavla (A View To A Kill) spelad av Grace Jones. Hon var ihop med svenske Dolph Lundgren aka Ivan Drago nån gång på 80-talet också.. Fatta starka ungar ;)

4. Xenia Onatopp Psycho som tänder på att skjuta ner stackars programmerare, och krama ihjäl folk med sina ben samtidigt som hon hånglar med dem. (Goldeneye).

3. Francisco Scaramanga Snubbe med en gyllene pistol och tre bröstvårtor. Han äger dessutom en ö och har en dvärg som betjänt.. Kan det bli så mycket bättre? (The Man With The Golden Gun).

2. Oddjob Stum korean som glider runt i frack och en vass hatt som han kastar på folk. Han är så stark att han kan krossa en golfboll i sin hand! (Goldfinger).

1. Jaws Lång snubbe med tandställning som biter ihjäl folk. (The Spy Who Loved Me, Moonraker). http://www.youtube.com/watch?v=xHPDIjWgMzw

måndag 13 oktober 2008

Tuffaste ärren


Om man skadar sig ska man skada sig snyggt.. Här följer en lista på de fetaste R'en man kan ådra sig just nu, och de fem man ska akta sig för

5. Kroken Att ha fått sin hand uppäten av en krokodil kan tyckas vara hemskt. Dock så får man möjligheten att joina kapten krok och fixa en skinande vass grej.
4. Ögonbrynet Världens coolaste gangster Tony Montana hade ett jack genom ögonbrynet. Det här ärret är så coolt att det finns folk som gör ett litet jack med trimmer för att se lite mer bad boy ut.
3. Utploppat öga Att tappa ögat kan låta hemskt, men inte om man kan få en rejäl ögonlapp like a real sjöbuse som plåster på såren!
2. Hajbett Det enda som är coolare än att ha överlevt en hajattack är att ha ett ärr från en hajbett.
1. Blixten i pannan Tänk om man skulle få en puck i pannan och få ett Harry Potter-ärr. Skulle det vara coolt eller vad?
Här kommer några lite oskönare ärr...
4. Emo handleder Ärr är aldrig tuffa om dom är självförvållade.
3. Blindtarmen Väldigt icke-gangsta
2. Glugg Inte snyggt att lämna en fight utan tänder.. Ont gör det säkert också..
1. Blomkålsöron Antingen bör man skaffa långt hår eller en fin mössa om man får för sig att börja brottas mot folk som är större..

De Jobbigaste kostnaderna med att ha bil!

Viktig lista nu när det är lågkonjunktur och högen med pengar sinar..

3. Bensin.. Det där monstret slukar ju sjukt mycket soppa! Kan det ha någonting med min körstil att göra??? KNAPPAST ;)

2. Trafikskatten!!! Vidrig skatt som ska betalas i klumpsumma, när man har som minst pengar.

1. Nya däck.. är det någon som är sugen på att betala minst 500kr per däck?? Vad får man lixom?? Lite GUMMI :S

torsdag 9 oktober 2008

Sushi de godaste bitarna

Är det svårt att bestämma vad ni vill ha för sushibitar??? Här kommer den ultimata listan för er som aldrig har provat förut eller helt enkelt är trött på allt skit dem stoppar på sushin nu förtiden....

5. Tonfisk - Man kan börja med en tonfiskbit. Den är helt okej, men ändå vet man att de övriga bitarna kommer att vara godare :)

4. Avokado - Aptitlig bit men avokado kan jag ju faktiskt äta någon annan gång..

3. Sjögräsrullar - Väldigt goda och det känns som väldigt klassiska sushibitar med sjögräs och allt :)

2. Lax - Man kan bara inte sluta äta! kan man äta många av!

1. Räkor - Den absolut godaste biten! Men en eller två räcker! Egentligen borde alla på topp 3 vara vinnare men det är räkorna som går vinnande ur denna fight!

Förresten´det blir ingen god sushimiddag om ni inte rör i wasabi i sojan och äter rikligt med ingerfära:D:D:D




Sushibitar som verkligen inte éns bör kallas sushi....

Tofukudde
Ål
Bläckfisk
Hokki-mussla
Laxrom
Ägg
Gös

Sjukt äckligt vilket rån att betala för skräpet!

måndag 6 oktober 2008

Känner du dig extra tung i magen på träning?

Här kommer listan på en hel del gosaker som man gärna stoppar i magen innan ett hårt träningspass.. Men de här sakerna bör du passa dig för de får magen att både bli tyngre och större en vad den egentligen är.... ;D

8. Hallonpaj - Det är en av mina abosluta favoriter inom kategorin efterätter. Men redan på det första varvet i 3km spåret känner man att det var idiotiskt att proppa i sig den där biten en halvtimme före träning. Ändå kan man inte låta bli nästa gång...
7. Lösviktsgodis - Chokladen och Ferraribilarna gör dig förmodligen inte lika snabb som du tror.

6. Prinsesstårta - Härlig skapelse som ofta inte kommer ensam till fikat :) Man blir ofta väldigt mätt lagom till tårtan men kan inte låta bli att smaka en liten bit. Givetvis blir man alldeles för mätt och träningen blir genast lite tyngre!

5. Bullar - Mammas nybakta bullar lagom till att man ska åka på träning är en riktig höjdare innan du väl står där redo att börja fyspasset. Ät de gärna färdiga degen jäser lätt i magen.

4. UFO - Den så kallade dubbelinbakta pizzan som finns bland annat hos Lindas... Den är utsökt god och man kan själv välja sina ingredienser... Dock är det ju som att äta två pizzor och magen blri gärna lite stor,hård och uppsvälld en timmes tv tittande på soffan efter pizzan rekommenderas varmt.

3. Friteradesaker - (Munkar) Små goda bakelser eller pommes.. Svårt att motstå frestelsen men försök att låta bli innan träningen!

2. Kaksmet - Få saker är så gott, som att äta kaksmet direkt från bunken. Men denna ljuva smet(sockerkaka, kladdkaka) ångrar man så fort man har svalt den..

1. Julbord - Vanligtvis har man träningsupphåll runt julen... Men om du nu har tänkt att träna gör det före och inte efter julbordet!








söndag 5 oktober 2008

De mest sofistikerade läskedryckerna

Om man av någon anledning inte vill dricka alkoholhaltiga drycker men ändå vill dricka godare saker en vatten ska man ta en titt på den här listan som handlar om de mest sofistikerade läskedryckerna och de man ska akta sig för.


9. Hustler "Underground cult drink for hustlers" är dryckens slogan. Den coolaste energidrycken som kostar dryga 5 spänn på Netto.

8. Zingo Gillar inte apelsinläsk egentligen men eftersom Olle i pistvakt alltid drack Zingo
brukar jag känna mig extra ball när jag sitter å sippar zingo från glasflaska. En till!!

7. Fanta freaky fläder Min favorit bland Fantas sortiment. Stay Bamboocha.

6. Pommac En svensk familjeangelägenhet på nyår. Ska helst drickas ur den så kallade
"Magnumflaskan" med champagnekork.

5. Fruktsoda Smaskigt värre.

4. Vanilla Coke Kom stort för några år sen men var inte tillräckligt populär för att slå. Har ändå blivit något av en klassiker och det är lite häftigt att få tag på en flaska.

3. Trocadero Läsken som får en att tänka tunnbrödrulle i norrland. En riktig klassiker, sjukt snyggt namn samt en fin logga på flaskan får en att inte ens bry sig om innehållet.

2. Champis Väldigt festlig dryck som konkurrerar med Pommac. Champis smakar dock både bättre och är lite mer indie än vad pommac är vilket förstås ger pluspoäng.

1. Mountain Dew
Otroligt söt läsk med smak av lime och hög koffeinhalt. Fin burk, beroendeframkallande och otroligt ovanlig i sverige. Finns överallt i staterna och faktiskt i Finland. Går dock att köpas på utvalda butiker i stockholmsområdet, bland annat på Ica St:eriksplan (om inte jag köpt upp alla ;).

Och här kommer de man ska akta sig för.

3. Påskmust light Must är fett överskattat och skummar bara en massa. Sen tror jag att påskmust bara finns för att dom inte lyckas sälja all must på jul så de byter ut etiketterna och säljer det som påskmust istället. Blää

2. Dr Pepper Körsbärsläsk låter godare än vad det är.

1. Root Beer
Klassisk amerikansk dryck som smakar som tuggummit Jenka. Jag gillar Jenka, men smaken hör inte hemma i en läskedryck..


torsdag 2 oktober 2008

Lista över de bästa veckodagarna

7. Tisdag- Veckans tråkigaste dag som alltid glöms bort. Tisdagsmorgnar är de jobbigaste i veckan.
6. Måndag- Jobbig dag men känslan av att en ny vecka börjar gör att måndagar i mina ögon är lite najsare än tisdagar i alla fall.
5. Söndag- Ångestfylld dag då helgen snart är slut även fast man är ledig. Man kan inte göra något eftersom att alla sover länge på morgonen och lägger sig tidigt på kvällen, samt att alla affärer stänger sjukt tidigt.
4. Onsdag- Lillördag och ofta bra tv.
3. Torsdag- Vetskapen om att helgen närmar sig gör alla glada.
2. Fredag- Party time! fast man är ofta ganska trött på fredagseftermiddagar. En hel veckas slit på jobbet å skolan gör att fredagen ofta blir en sömnig historia för vissa av oss.
1. Lördag- Ingen direkt högoddsare som toppar listan men lördagen är faktiskt överlägset den tüngaste veckodagen!

Bästa sätten att spela bort dina pengar på.

5. Trisslotten. Om man har tur vinner man pengarna tillbaka eller i absolut bästa fall 50kr. Jag hatar verkligen trisslotter!

4. Texas Holdém. Med lite grundkunskaper inom poker är det inte så svårt att vinna ihop några hundra... Det svåra är sedan att inte bli för girig och förlora pengarna lika fort som man fick dom!

3. Lången. Då man tippar 1X2 och själv kan välja vilka matcher/sporter man vill spela på. Då kan man ju välja den sporten som ligger en närmst om hjärtat.. Givetvis tror man då att man blir någonslags expert och visst går det att tjäna tusenlappar.. Men det gäller att hitta attraktiva odds.

2.Stryktipset/Europatipset. Det är ju faktiskt sjukt kul att tippa 1X2 på de 13olika matcherna... Men fan, jag lyckas alltid bara få niorätt! Men det är ett spännande och kul spel som man gärna fortsätter med även om man bara lyckats få 9rätt som jag(Det finns chanser till stora pengar på 13rätt)

1. Hästar(V75) spelas på lördagar och sänds på tv! Det är sju lopp och man kan vinna pengar på 7-5rätt. Här finns också chanser till stora pengar, om de lite anonymare hästarna vinner. V75 Vinner till motiveringen: hästar ger allt! Därav spänning i sju lopp på rad... Det kallar jag underhållning!

Mina favoritstationer




Här kommer stockholms 10 skönaste tågstationer.


10. Handen- skulle varit lite roligare med "foten" men ändå tillräckligt rolig för att vara med på listan.
9. Svedmyra- en riktig pissmyra.
8. Tippen- får mig att tänka på sommarlovsmorgon i början av 90-talet.
7. Frescati- låter som en god glasyr på en najs bakelse.
6. Midsommarkransen- utan konkurrens av julgranen och majbrasan så kommer denna station som ligger på den röda linjen in på en stark sjätteplats.
5. Hallonbergen- vackert som bara den!
4. Krigslida- war vagina?!
3. Blåsut- andas in...
2. Trekanten- stationen ligger längs tvärbanan för den som vill prova nåt nytt ;)
1. Karlberg- probably the best station in the world

onsdag 1 oktober 2008

Softaste fotbollsfrisyrerna nånsin











5. Carlos Valderrama, före detta mittfältare i Colombia med kattigt afro.
4. Edgar Davids, holländare med coola solglasögon.
3. Chippen Wilhelmsson med sin Anakin Skywalker-fläta.
2. Taribo West, före detta back från Nigeria.
1. Mats Rubarth med en vild lejonman.

För-och nackdelar med att vara lång

Här kommer en sensationell lista som kommer få landets svamphuggare att en gång för alla få en inblick i hur det kan vara att vara 2 meter lång!

Fördelar:

3. Om man inte gillar att åka fritt fall eller katapulten på grönan så kan man bara peka på att maxgränsen faktiskt ligger på 195 och att det är livsfarligt att bryta mot den..

2. Man får alltid stå upp på klassfoton (förutom i gymnasiet).

1. Bättre utsikt och mer syre.

Nackdelar

3. När man spelar fotboll måste man som lång tyvärr alltid ställa sig i muren på frisparkar vilket kan resultera i diverse hjärnskador..

2. Man kan skada sig mycket. De gula grejerna i taket på tunnelbanan som man ska hålla sig i är otroligt lömska bara för att nämna något.

1. "Du som är så lång, kan inte du hjälpa mig att ta ner min mössa från hatthyllan". Får man ibland höra som lång men hur ofta får man höra folk säga "du som är så kort kan inte du hjälpa mig att plocka upp mina strumpor från golvet" till exempel?

Första listan:)

Tre Irriterande saker med att handla på IKEA.

3. Alla vet ju att det finns många billiga varor på ikea.. Ni vet nog också hur svårt det är att låta bli att stoppa ner dem i korgen!!!

2. Visst är det en bra affärside att man får bygga ihop sina möbler själv.... Men när man kommer hem, trött och sliten en ondagkväll är inte direkt IKEA möbler man vill skruva ihop!

1. Kassa Kaoset!!! Det är helt sjukt långa köer till kassan. Personalen är inte direkt kunnig och kööön kryper fram i snigelfart. Det finns verkligen inget värre när man bara vill åka hem!