onsdag 28 januari 2009

Skönaste att ha på fötterna..


Det är våra kära fötter som är tvugna att gå och släpa på resten av kroppen hela livet ut. Därför ska jag nu lista det skönaste sakerna du kan ha på fötterna, för att kunna ta hand om dina fossingar lite bättre..

8. Skridskor - Går snabbt att ta sig fram med på stan! Dock endast när det är minusgrader och is, vilket tyvärr inte inträffar allt för ofta.
7. Pjäxor - Mjukfodring.. Dock svårt att få någon skön rytm i stegen.
6. Gummistövlar - Kan framkalla skavsår. Är du rädd att bli blöt om fötterna är det här allternativet för dig.
5. Flipflops - Perfekt på sommaren och i sanden. Tyvärr är skavsårs risken rätt stor, även här.
4. Sneakers - Man måste äga ett par sköna sneakers! Funkar till allt vinter som sommar.
3. Strumpor - Skyddar iallafall fötterna mot smuts. Stort minus när de blir blöta.
2. Inget. - Våra förfäder klarade av det galant! Kan dock bli lite kallt eller göra lite ont för de ovana..
1. Shepherdtofflor - Otroligt skööööna! Skulle vilja bo i ett par.

söndag 25 januari 2009

Saker man inte ska äta på dejt


Jag sitter här och funderar på vilka maträtter som är svåra att käka utan att se ut som en brunstig grottmänniska. Här kommer några maträtter som e svåra att äta om man vill framstå som en civiliserad ung man i sina bästa år.


5. Kebab Det som är bra med kebab är ju att det är billigt, snabbt och lätt att få tag på. Det som är dåligt med Kebab är att man stinker vitlök och är kladdig i hela ansiktet efteråt


4. Ärtsoppa Soppa är svårt att sörpla i sig om man vill se snygg ut. Sen är det obehagligt att gå runt och behöva hålla sig från att fjärta resten av kvällen.


3. Fisk med potatis En livsfarlig kombination om man serverar den på fel sätt.. Ett fiskben i halsen kan få hemska konsekvenser. Varma potatisar kan göra det svårt att prata.


2. Spaghetti med köttfärssås Ohett med spaghettiskägg som hänger ner i mungipan. Ett sätt att undvika detta är dock att rulla upp spaghettin på en gaffel eller skära sönder spaghettin i kortare bitar. Ändå totalt omöjligt att inte spilla såsen på kläderna.


1. Kräftor Fantastiskt smarrigt men allt klosugande, huvudhuggande och stjärtknaprande är ju alldeles för barbariskt. Man blir kladdig, sörplar mycket och blir inte mätt..

fredag 23 januari 2009

Abba


En av de absolut bästa filmerna jag såg 2008 var utan tvekan Mamma Mia. Jag gillar egentligen inte musikaler men den här var sjukt bra. När sen lillasyrran fick ett Abba Singstar i julklapp blev jag alldeles Abba-frälst.

De bästa Abba-låtarna


10. Happy new year


9. Dancing Queen


8. Mamma Mia


7. Knowing me knowing you


6. Honey Honey


5. Take a chance on me


4. S.O.S


3. Gimme! Gimme! Gimme! (A man after midnight)


2. Lay all your love on me


1. The winner takes it all

onsdag 21 januari 2009

Muppar!

Någon som har sett TV4:s program Semstersvenskar?
Det tog mig tjugo minuter innan jag insåg vilket (B)program jag egentligen tittade på.
Känns som en dålig och kass verison av Färjan! Nu ska jag lista dom mest muppiga personerna i tv-serien.
Rock Boris - Soft artistnamn, det är väl det enda coola med han! Känns som att han bara är en svans på Gerard.



Khoffe - Reseledare, som framstår som otroligt korkad i TV-serien.

Little Gerard - Nån j***a tomte, som tror att han är svensk rikskändis. Har någon ens hört talas om människan? Mer muppig person får man leta efter!

Leffe - Man behöver inte leta länge innan man hittar Leffe. Ytterligare en gubbe som har öppnat restaurang i Thailand. Största dragplåsterna är Little Gerard och Rock Boris! Men det kanske är så att de svenska gubbarna måste hålla ihop. Ursäkta men han ser ut som en riktigt P Gubbe!

söndag 18 januari 2009

Allsvenskan 1 november 2009!!

Redan nu kommer ni kunna läsa hur allsvenskan kommer att sluta! Här kommer min lista (tabell)!



2009-11-01
Allsvenskans slutlista (tabell)
1. AIK - Råttans år var förra året, men en liten felberäkning i den kinesiska kalendern (som jag kollade upp) säger att Råttans år faktiskt är i år! I stort sett samma trupp, men ny fräsch ledning kan leda långt om fansen fortsätter i samma goda anda.
2. Kalmar FF - Var riktigt bra förra året och kommer även vara det i år! Många trodde dom sålde guldet med Santin (likt AIK tidigare gjort), men så blev inte fallet. Givetvis kommer Kalmar vara starka i år också. Men det räcker inte hela vägen i år.
3. IF Elfsborg - Även lag från västkusten kan ju faktiskt spela fotboll. Men finns det någon spelare som är mer överskattad än Taco-Anders?
4. IFK Göteborg - Att Göteborg skulle vara en het guldkandidat känns inte helt rätt i år. Dom får nöja sig med att kämpa om fjärdeplatsen.
5. Helsingborg IF - Henrik Larsson har blivit gammal. Något annat har ju knappt Helsingborg. Det är ju faktiskt inte ens säkert Henke kan slita sig från innebandyn som är lirarnas sport!
6. Djurgården - Efter förra säsongens fiasko så kan det ju knappast bli sämre, tror på en stabil placering precis på övre halvan.
7. Hammarby - Är något sämre än Djurgården. Med fiaskovärvningen Rami Shaban från förra säsongen så har Hammarby förmodligen inga pengar att handla nytt för.
8. Halmstads BK - Har flera gånger setts som en outsider, men länge sen dom lyckades. 2004 lyckades dom faktiskt komma 2:a, men sen dess har dom varit direkt dåliga!
9. Malmö FF - Sveriges rikaste klubb misslyckas i år igen!
10. Örebro - Spelade stundtals riktigt bra fotboll under förra säsongen. Starka på hemmaplan med konstgräs!
11. Gefle - Klarade sig precis över kvalstrecket förra säsongen, i år något bättre då kvaliten på Allsvenska bredden är sämre i år.
12. Örgryte - Markus Allbäck har varit en trogen landslagsspelare i många år och jag tror han kan hjälpa Örgryte i allsvenskan med mycket rutin! Detta leder dock bara till en tolfte plats.
13. Trelleborg - Klarar med nöd o näppe kvalplatsen till Allsvenskan 2010.
14. IF Brommapojkarna - Är för dåliga helt enkelt!
15. BK Häcken - Vad gör dom ens här?
16. GAIS - Hård konkurrens i Göteborg, och GAIS är helt klart sämst. Klarar sig inte kvar.
(med reservation för ändringar)

fredag 16 januari 2009

Namn jag inte döper mina barn till


Som förälder vill man ge sina barn fina namn. Namn som kanske är internationellt gångbara, inte är alltför vanliga och namn som barnen inte blir mobbade för. Vissa föräldrar verkar dock tycka att det är kul att döpa barnen till fula namn. Här är några namn jag personligen inte skulle vilja döpa mina barn till.


10. Styrbjörn Inte nog med att man döper sitt barn efter ett djur, man lägger även till styr som gör det ännu fulare.


9. Orvar Ett namn som passar perfekt på nån som gillar chorizo.


8. Bodil 7829 damer runtom i Sverige har blivit välsignade med detta namn. Sorry ladies.


7. Torkel Torkel gillar att snorkla.


6. Örjan Kan en söt bebis heta något som börjar med ö? hmm.. låt mig fundera... NEJ!


5. Sonny Alla luffare på medis heter nåt som slutar på y. Sonny är värst.


4. Jerker Bra att det är internationellt i alla fall!


3. Ursula Usch, får mig att tänka på den onda i lilla sjöjungfrun.


2. Rutger Prova säga namnet snabbt flera gånger så låter det som gröt.


1. Ulrik Jag vill inte vara taskig, men en förälder som straffar sitt barn med detta ohyggliga namn vill verkligen vara taskig. Ulrik? Ulrik???

torsdag 15 januari 2009

Skönaste antalet kuddar att ha i sängen!

Det är viktigt med en god nattssömn:)
Så att man kan ladda upp batterierna på nytt,vara pigg och fräsch dagen därpå! Nu kommer listan på det skönaste antalet kuddar att ha i sängen..
5. Noll - Det är säkert bra för ryggen, men det går verkligen inte att skönt och det går inte heller att sova utan snuttekudden när man väl har vant sig.
4. Tre - Att sova på tre kuddar kan vara helt okej. Förutsatt att du ligger stilla på den kudden som ligger överst hela natten. Det kan bli ganska jobbigt om man hamnar nedanför kudden som ligger som topp av pyramiden, med nackproblem som följd.
3. En - Varför inte? Men råkar du slå ivägkudden under natten så blir du utan!
2. Fyra - Alltid trevligt med många kuddar tyvärr lite för högt för min smak.
1. Två - Att ha två stycken brevid varandra är skönast. Då har du en kudde under huvudet hela tiden, på vilken sida du än rullar åt.

onsdag 14 januari 2009

Bästa våningen att bo på i en lägenhet


Låt säga att du tänker flytta in i ett sexvåningshus och får välja att bo på vilken våning som helst. Valet bör övervägas noggrant och här kommer en liten guide med saker man måste tänka på.

7. Bottenvåningen Tungt om det blir översvämning. Det är även ganska stor risk att tjuvarna rycker i din dörr först när de är ute och rånar. Ett annat besvärligt problem som inte går att komma ifrån är att alla husets boende varje dag går utanför din dörr och gör oväsen.

6. Ettan Väldigt dålig utsikt precis som bottenvåningen. Om dörrarna är låsta på bottenvåningen är risken stor att tjuvarna även hinner upp till ettan.

5. Sexan Jobbigt att ta sig upp hela vägen om hissen inte funkar. Om det skulle börja brinna och du ska hoppa ut från sexan är du dessutom körd... En smart tjuv rånar även sexan då det inte passerar så mycket folk däruppe.

4. Femman Fortfarande så högt att det är farligt att låta självmordsbenägna emos och småbarn chilla på balkongen. Sen kan man inte bjuda in höjdrädda kompisar dit.

3. Trean Du har varken bra utsikt eller stora möjligheter att klara ett hopp ner på asfalten. Dock bra odds mot tjuvarna när man bor lite sådär i mitten.

2. Fyran Fin utsikt men ändå lagom högt för att kunna bjuda höjdrädda kompisar. Sen når inte bollar och annat som kidsen nere på gården kastar upp.

1. Tvåan Låg tjuvrisk, bra chanser att klara ett hopp eller springa ut om det börjar brinna. Inte så jobbigt om hissen börjar krångla, du bor även tillräckligt högt upp för att kunna gå runt naken utan att halva grannskapet kan kika rätt in.

Saker man inte saknar med julen.

Julen är tradionell högtid i vårat avlånga land. Här kommer en lista över de saker som man har fått för mycket av under julen..

5. Städning - För ska man julstäda, och plocka fram allt julpynt! Sedan ska allt bort igen. Inklusive gardiner, julpynt, adventsljusstakar, julgranen och mycket mer. Kan man inte ha nått mellanting året runt? ;D

4. Släkten - Släkten är värst! ;)

3. Mat - Undrar vad medelsvensson går upp i vikt, under de två sista veckorna i december! Skönt att komma tillbaka till vardagen igen..

2. Promenader - Dessa meningslösa promenader i hopp om att man inte ska bli lika rund som en julegris!

1. Mörker - Decembermörket är det värsta....man blir bara så deprimerad. Den vanliga svensken är ju inte heller känd för att vara positiv, glad och trevlig. Måsta alla dessutom klä sig i svart? räcker det inte med att det är mörkt 22timmar om dygnet!!!

tisdag 13 januari 2009

Snyggaste behåringen


Vi lever i en tid då allt fler män trimmar kroppsbehåringen. Hår är ju trots allt väldigt manligt och jag tycker man ska låta det växa fritt på vissa ställen. Därför gör jag en lista på de ställen du ska vara glad över att du har fått hår på :D


5. Fötterna Inte snyggt med fjun på stortårna som tittar fram i flip-flopsen på sommaren. Däremot diggar jag Frodos pälsbeprydda fötter i Sagan om ringen.


4. Magen En smal raggarsträng är såå inne 2009.


3. Bröstet Kanske inte passar Johnny Depp men är tråkigt hett på Hugh Jackman.


2. Underarmarna Finns inget så manligt som kraftiga håriga underarmar. Inte för mycket hår på axlarna bara.


1. Ansiktet Nästan alla passar i lite skäggstubb, framhäver ansiktsdragen och man ser manligare ut.


Transportalternativ!

Vi i den här bloggen listar ofta händelser som vi själva upplever dagligen. Här kommer ytterligare en sådan lista. Den här handlar om olika transportsätt på morgonen när man ska ta sig till jobbet.

Bästa transportalternativen:

5. Promenad - Att ta en långpromenad på morgonen är absolut inget som tilltalar! Helst av allt vill man ligga kvar i sängen!

4. Cykel - Går åtminstonne snabbare än att gå, men är det kallt ute är det mycket obehagligt. Däremot en varm sommardag kan det vara riktigt skönt!

3. Tåg - Det är ju varm, men det som drar ner är dom få sittplatserna. Trots de få sittplatserna är det klart bättre än cykel.

2. Bil - Många tycker förmodligen att det här borde vara nummer ett på listan. Men trots allt så behöver man tänka när man kör vilket är riktigt svårt på morgonkvisten.

1. Buss - Den överlägsne ettan. Det finns inget bättre på morgonen än att sätta sig på 520 som på Rudbeckstiden eller 179 mot Rinkeby. Att sitta och halvsova i en skön buss i 20 minuter är precis vad som behövs på morgonen!!

Lunchallternativ


Matlistor har väl blivit mitt största kännetecken, därför tänkte jag nu presentera lunchlistan..
När man inte har mycket att göra om dagarna och klockan börjar närma sig ett/två, då är det dags att tänka ut vad det ska serveras till lunch.. Här är alltså listan på det bästa lunchallternativen(kanske inte de nyttigaste)

5. Nudlar - Går fort att göra! Risken finns att man kan föräta sig på dessa trådar under sina år som student..
4. Varma mackor - Går att tillaga på många olika sätt, en personlig favorit är; Ketchup, Ost, Skinka, Ägg och tomat!
3. Gröt
- Nyttighetspoäng. Tyvärr kan det bli lite enformigt att äta samma sak till frukost och lunch.
2. Varmkorv - Snabb-lagat/energi utan dess like.
1. Hambrugare - Hemlagad, Hur gott som helst tar man mycket sallad så får man med hela kostcirkeln!

Slanguttryck för fruntimmer


Här kommer de uttryck som bäst beskriver en vacker tjej.
9. Spätta Om man får en sån här på kroken kan man skatta sig lyckligt.
8. Lammkött Ofta mörare kött än de äldre fåren.
7. Guzzilago Ordhybrid av turkiska ordet för tjej och den gula blomma som brukar dyka upp i Mars.
6. Kex Tja kexet, står du här å smular.
5. Böna Kaffebönor doftar lika gott som dessa bruttor.
4. Kjoltyg En tjej som är lika mjuk som bomull.
3. Fjälla Vanligt i Jämtland och Skåne, säkert nån som ofta hänger uppe i de svenska bergen.
2. Kalaspingla Glittrig partybrud.
1. Brallis Så fin att brallorna börjar flaxa.

söndag 11 januari 2009

Softaste..


Här kommer en lista på de fem softaste djuren jag skulle vilja träffa, i mitt liv.

5. Jättesköldpadda - Missade ju den man kunde se i Zakhynthos, då det fanns annat att spana in samtidigt..

4. Björn - Toby the bear.. Man måste ju tillbaka till sina rötter nångång här i livet!

3. Delfin - Simma bland delfiner vore grymt kul! En upplevelse som lär vara värd att testa på!

2. Känguru - Coolaste djuret! Även om det betraktas som ohyra i Australien. Kangaroo JACK här kommer jag!

1. Tiger - Nog en av det bästa upplevelser du kan få i livet tror ja, adrenalinet borde pumpa när man klappar den köttätande kissemissen! ;D

tisdag 6 januari 2009

Var man helst vill bo






Äntligen en gästlistare här på the one and only list! Han kallar sig för P och har författat följande lista! :D

Nu när man nyss kommit hem från en 3 veckors semester börjar man fundera på om man verkligen vill bo i kalla Sverige. Här kommer listan med vilka städer man helst bor i:

7. Sydney - Australien är ett häftigt land med mycket att se, som Stora barriär revet. Tyvärr drar Ozonhålet ner Sydney från en topp 5 plats på listan.

6. Barcelona - En av få storstäder som ligger vid havet med härligt klimat, att gå längs Ramblan är alltid lika kul. Att se när Barcelona spelar fotboll är en fröjd för ögat i mäktiga Nou Camp.

5. Maldiverna – Fantastiskt fina öar o underbart badvatten precis utanför dörren. Sol året runt är ju ett plus, men kan bli tröttsamt efter ett tag.

4. Las Vegas - What happens in Vegas stays in Vegas. Händer alltid något i Las Vegas oavsett tidpunkt!

3. New York - världens mäktigaste land, med stora menyer på donken o häftiga skyskrapor

2. Dubai - Lyxigare ställen får man leta efter! Att köpa en liten ö i där vore inte helt fel.

1. Stockholm - Borta bra men hemma bäst, en klyscha som verkligen stämmer!

Quattro Stagioni


För bara ett par månader sedan kunde ni här på the one and only list läsa om vilka veckodagar som är de bästa. Nu kommer listan om vilka månader jag längtar mest till såhär i den genomträngande kylan. 2008 är en stark kandidat till det bästa året i mitt liv, men 2009 ska banne mig bli ännu najsare!


12. Februari Årets minst roliga månad på grund av en rad olika skäl. Först och främst så är Februari kortare än de andra månaderna, den är även ofta den kallaste och såhär långt in i vintern uppskattas inte snön lika mycket som tidigare. Det som är kul med månaden är alla hjärtans dag, min namnsdag och att det ibland blir skottår.

11. Januari Månaden vi befinner oss i just för tillfället är faktiskt inte så hemsk. Man får tid att leka med sina nya julklappar, handla på rean, fortfarande njuta av snön med mera. Det ska även sägas att det inte går att sticka under stolen med det faktum att det inte finns så mycket att se framemot denna månad. Många hamnar i den klassiska januaridepressionen, och det är viktigt att ha framtidstro i mörkret.

10. November Mörkt och regnigt, men kanske den bästa tiden att krypa ner i soffan och se en schysst rulle. Nu är det trots allt okej att sitta inomhus och ta det lilla lugna om man så vill.

9. Oktober Påminner om November men är lite ljusare, lite varmare, lite bättre..

8. April Nu är våren här! Påsk och aprilskämt är något jag firar med råge. Man blir så in i norden lycklig när solen stannar kvar längre på kvällarna och man inte behöver glida med dunjacka längre.

7. September Har de senaste åren varit förträffligt härlig tack vare den varma sensommarluften och de långa dagarna. Man känner sig lätt nostalgisk när regnet börjar falla och man tänker tillbaka på sommaren som passerat snabbt som vinden.

6. Mars Månaden med allt! Snö, vår och födelsedagen! Mars går alltid så otroligt fort, vips så vart det sommar..

5. Maj Appropå månader som går fort... Maj måste ändå ta priset som årets snabbaste månad. Jag kommer ihåg när man gick i skolan hur mycket lovdagar som trycktes in här och där. Kristihimmelsfärd, pingst, första maj klämdagar till höger och vänster.

4. December Min favoritmånad i många år tills jag började digga solsken. Det som gör att den här tiden på året är så trevlig beror endast på julen. Tack vare jul så blir folk glada och snälla, och ger varann saker. Sen blir hela världen mycket finare med alla pynt och ljus överallt.

3. Augusti Skolan börjar, basketträningen börjar, äntligen får man träffa alla sina kompisar igen efter sommaren. Augusti är den månad då jag brukar tycka att det är bäst att bada. Fett varmt i vattnet. Sen kan man plocka svamp och käka kräftor.

2. Juni Skolavslutning och ledighet :D

1. Juli Perfekta månaden. Varmt och skönt, alla är glada och lediga. Ljust hela nätterna! Guud va jag längtar till Juli ;)