lördag 24 december 2011

Tomtecitat

På julafton firar vi tomten. Under årets resterande 364 dagar ligger han lågt och sägs bo i Korvatunturi. Tomten har en plats i alla våra hjärtan och därför tycker jag det är på sin plats att hedra honom med en lista här på bloggen. Tomtens skönaste citat genom åren:

3. Ho Ho Ho Ett skrattliknande ljud han kläcker ur sig för att höja stämningen och fylla ut tysta stunder.

2. Finns det några snälla barn här? Öppningsfrasen som bestämmer om det ska delas ut några klappar överhuvudtaget. Karma är nyckeln till en god julklappsskörd (samt att vinka till tomteboda från pendeln).

1. Say Mama! En begäran tomten ger dockorna i verkstaden för att kvalitetssäkra dem före utkörning.


torsdag 22 december 2011

Checklista nyår

Nyårsafton förväntas vara årets glammigaste festkväll. Champagnen ska vara dyr, smokingen struken och raketerna maffiga som om det vore fredagsmys i Bagdad. Dyr mat ska förtäras och någon snygging ska gärna stå bredvid redo att bli pussad på tolvslaget. Tyvärr brukar inte nyår se ut såhär. De brukar oftast sluta med singstar i ett rum med en gigantisk sverigeflagga, tillsammans med 20 svettluktande moppepojkar ute i förorten. I år ska det bli andra bullar. Här följer listan på saker som ska göra nyårsfesten till succé:

7. Skit i fyrverkerier Alla andra smäller ju fyrverkerier. Varför ska du också elda upp dina pengar när du kan kolla på deras gratis?

6. Köp inte djupfryst oxfilé samma dag som den ska tillagas Den är inte lika god när den är kall..

5. Inga finkläder under matlagningen Säger sig självt.

4. Stanna kvar där du är 23.30 Detta är en säkerhetsåtgärd så att du inte råkar sitta i tunnelbanan när klockan slår tolv. Fulla människor i grupp rör sig extremt långsamt. För att få ett värdigt tolvslag är det bäst att stanna där du är.

3. Boka taxi i tid Omöjligt att få en taxi på nyårsafton. Om du vet att du ska ta en taxi boka den några timmar innan.

2. Sms går inte fram Om du av någon anledning får för dig att det skulle vara trevligt att ringa/smsa någon på nyår så ska du passa på antingen någon timme innan eller efter själva tolvslaget eftersom telenätet är rätt så överhettat.

1. Powernapa på dagen Jobbigt när man är så trött att man inte orkar vara vaken till tolv. Passa på att ta en siesta på dagen för att paja dygnsrytmen sådär lagom.

Bloggar

Något som det finns gott av på denna planet är bloggar. Senast jag kolla så hittade jag drygt 150 miljoner. Vaerstakatten har kollat in alla för att kunna veta vilka som är läsvärda och för att ni läsare ska slippa besväret att skumma igenom hela skiten. Här är de bästa!

10. Felsms.com Skön sida att fördriva tiden på. Folk som skickat pinsamma sms till fel personer blir alltid kul. (Så länge man själv inte gör det förstås..)

9. Rottentomatoes.com Filmblogg som är ett alternativ till Imdb. På startsidan rankas bioaktuella filmer mellan 0-100%. Filmer under 50% räknas som ruttna tomater.

8. Sharemyplaylist.com/blog Vill du ha en ny playlist på spotify eller behöver uppdatera dina redan befintliga playlists? Då har jag hittat en sida åt dig. Personligen brukar jag söka efter houseplaylists, lyssnar sedan igenom dem och plockar ut mina favoriter till min egen playlist.

7. Tubecrush.net Smygfotade hunkar i londons tunnelbana. Rolig sida främst för tjejer där de kan lägga tummen upp eller ner på dagens hunkiga ovetande grabbar. New York har en version som heter subwaycrush.net och Stockholm har en som heter stalkholmed.tumblr.net

6. Lookbook.nu Inspiration för kläder. Pojkar och flickor över hela världen lägger upp bilder på dagens outfit sen får folk rösta.

5. Askmen.com Här finns olika guider för män. (Kanske inte räknas som en blogg)? Vilken frisyr ska jag ha? Hur får jag magrutor? Var ska jag fria till min flickvän? Här finns svar på det mesta. Sidan har även en ripoff på theoneandonlylist som kallas top ten.

4. Fmylife.com Om du vaknar upp en regnig måndagmorgon i februari och känner att du verkligen tycker att ditt liv suger ska du klicka dig in på denna. Här skriver folk sorgliga/roliga historier från deras vardag till varandra för att folk ska få sig ett gott skratt och känna att de inte har det så himla dåligt jämfört med vissa andra. En klassiker: Today, it's my 18th birthday. My parents got me a $5 gift certificate to Itunes. It came for free with the iPhone they just bought my sister for her middle school graduation. FML

3. Café.se På denna sida finns flertalet bloggar vars målgrupp främst är unga män. Groomingblogg, modeblogg, sportblogg, matblogg. Här finns bloggar för det du behöver för att överleva som man på 2000-talet.

2. Sjuktsoft.com Sitter du på en förfest eller behöver bryta isen på dejt? -Kolla in sjuktsoft.com En blogg med fokus på nya roliga youtubeklipp.

1. Theoneandonlylistspinoff.blogspot.com Precis som Joey är en spinoff på Vänner och Frasier på Cheers är denna blogg alltså en slags uppföljare till bloggen du läser just nu. Bloggen som sådan är inte fokuserad på listor utan är mer en youtube/speltips/historieblogg.