lördag 31 mars 2012

Sommarplågor 2012


Förra sommaren var det: Om sanningen ska fram, Danza Kudoro, Give Me Everything, Mr Saxobeat, Save the world tonight och On the floor. Sommarplågor är ofta ganska bra till en början men spelas snabbt sönder och blir lagom till hösten hemska.

13. Panetoz - Dansa Pausa
Kolla Youtube-videon då den här låten blev känd. Ett gäng grabbar kommer in i tunnelbanevagen och kör en liveshow. En gullig tant i bakgrunden börjar dansa med. Hoppas på denna :D

13. Swedish House Mafia - Greyhound
En låt som är sponsrad av Absolut Vodka. Coca Cola sponsrar ju låtar lite då och då, den där waving flag exempelvis.

12. Tacabro - Tacata
Låter lite som en sån där internationell låt som alltid brukar komma på sommaren, Hey macarena, we no speak americano, danza kudoro, mr saxobeat.

11. Jennifer Lopez ft. Pitbull - Dance Again
Enkelt recept för en hit. Ta en känd sångare/sångerska och låt Pitbull viska make love to me och säga dale dale dale. Sen en glad melodi och catchig refräng.

10. DEV ft. Enrique Iglesias - Naked
Samma koncept som låten ovan. Denna låten är lite långsammare och ledsnare men lär nog få en remix snart så att den kan spelas på klubbarna.

9. Alesso - Years
Sveriges tredje största houseexport efter Avve och SHM har släppt nytt. Den här kommer pumpas sönder på alla fester i sommar. Riktigt bra låt!

8. Madonna - Girl Gone Wild (Avicii Remix)
Avicii har fått ett hårdare sound! helt rätt 2012 mycket bra låt. Madonnas nya album kommer säkert spelas mycket i sommar utan remixar också. Men för att den ska spelas på nattklubbar behövs Aviciis remix som är grym.

7. Ansiktet - Äckligt
Frågan är om den håller! Väldigt stor just nu och plågorna brukar släppas redan i Januari, Februari om man tittar till tidigare års plågor. Inne med lite halvrap på svenska efter att snookgrabbarna gjorde solokarriärer.

6. David Guetta ft. Nicki Minaj - Turn me on
David Guetta kommer att ha en och annan plåga på radion i sommar. Denna tror jag starkast på. Finns en ft. med Jeremy Greene som kanske kan slå också.

5. Norlie & KKV - Tröjan du hatar
Bra text och en jättehärlig falsett whooooaaa i refrängen som sätter sig på hjärnan.

4. Loreen - Euphoria
Eeeeh inte så svårgissat...

3. Michel Teló - Ai Se Eu Te Pego
Inte min smak men extremt populär av någon anledning. Har funnits rätt länge men denna låten kommer att peaka i sommar. Helt säker på att denna kommer plåga oss.

2. Far East Movement ft. Justin Bieber - Live My Life
Perfekt för sommarfesten. Den har det viktiga whooa wo wo o o-ljudet som är inne. Lite cool rap, tunga trummor och en catchig refräng. Såhär låter en sommarplåga.

1. Calvin Harris ft. Ne-Yo - Let's Go
R&b-stjärnorna vill att det deras låtar ska spelas på klubbarna då ringer de houseproducenterna. Ne-yo säger let's go och Calvin lägger pampiga synthar.

Det bästa med att bo i Helenelund


Idag flyttar en god vän till helenelund. Han ska hedras med en lista! Välkommen till 191 brorsan. HLD 4 life.

7. Inte så mycket busar
Trots att Helenelund är ett "miljonprojektområde" är det inte så mycket brott där jämfört med exempelvis Malmvägen eller Kista.

6. Naturen
Alldeles runt hörnet ligger underbara Edsviken där man på vintern kan åka skridskor och på sommaren bada. Dessutom finns Tegelhagen i närheten om man vill plocka svamp eller blåbär.

5. Träningsmöjligheterna
Alla stora gymkedjor har fina gym i närheten. Actic, Sats, Friskis, Puls & Träning, World Class, Fitness 24/7. Dessutom finns bra elljusspår i tegelhagsskogen och på järvafältet. Konstgräsfotbollsplan finns på Helenelunds IP.

4. Matutbudet
Orkar du inte laga mat ikväll? Då finns 3 pizzerior, 2 thaiställen, 1 persiskt och 1 subway. 15 minuters promenad bort har du kanske Sveriges bästa foodcourt..

3. Shoppingen
Sollentuna Centrum och Kista Galleria ligger 5 minuter bort med buss/pendel. Stinsen relativt nära med hela Häggviks handelsplats. ICA finns även i Helenelunds Centrum.

2. Priset
Relativt billigt att bo här med tanke på alla fördelar som finns med detta område.

1. Kommunikationerna
Många bra bussförbindelser samt pendeltåg. Pendeltåget tar 12-13 minuter till centralen.

måndag 26 mars 2012

Introlåtar till tv-serier


Finns många bra tv-serieintron... De som nästan fick plats på listan: The office, the o.c, scrubs, pokemon, cheers, the community, smallville.

13. Beverly Hills 90210
Få intron som är så starkt kopplade till tv-serien. Ett av de absolut kändaste.

12. Baywatch
Stekig låt som får en att vilja flexa på stranden och jogga i små röda badbrallor i slow-motion.

11. Friends
En av världens härligaste och gladaste låtar. Lätt att man börjar sjunga med och dansa lite i tv-soffan.

10. House
Cool låt som passar in i de lite mörka miljöer som House utspelar sig i. Låten har gjorts av Massive attack.

9. X-Files
Världens läskigaste låt. Bytte kanal direkt när jag hörde den som liten.

8. Boston Public
Rätt tråkig serie med en mycket bra introlåt.

7. The Sopranos
Sånt här som maffian lyssnar på.

6. Sunset Beach
Mer saxofoner till folket!

5. Entourage
Oh yeah.... oh yeeah..... oh yeeeah!

4. One Tree Hill
One Tree Hill satsade mycket på att ha musiken som kidsen gillade. Jag var kid och jag gillade Gavin DeGraw.

3. Seinfeld
Otippad låt som passar perfekt. En catchig basgång som dyker upp då och då under avsnittet när dom visar new york-miljöer.

2. CSI Miami
Coolaste introt ever! The Who blandat med en snubbe som tar på sig solglajjer funkar perfekt.

1. Game of thrones
Musikaliskt mästerverk i klass med de stora filmsoundtracken.

söndag 25 mars 2012

Resmål i Sverige


När man snackar semester snackar man ofta om utlandet. Åka till medelhavet, Thailand, en weekend i en storstad eller rentav backpacking runt halva jorden. Det här kanske kommer som en chock för er läsare men jag tror faktiskt att man kan semestra i Sverige. Här listas några internationellt gångbara turistmål som jag vill besöka i sommar, vem vill följa med?

8. Södertälje
Detta tips är för alla er därute med dålig ekonomi. Hoppa bara på pendeln så är du där på studs. I Södertälje finns ett bra utbud för regniga sommardagar, Tom Tits exempelvis. Will Ferrell har som ni alla vet en svensk fru, han har även årskort på Tom Tits. Södertälje har även ett kul äventyrsbad som heter Sydpoolen.

7. Stockholms Skärgård
Underskattat fenomen som inte finns på alltför många platser i världen. Vackra ställen som Sandhamn och Vaxholm skulle vara kul att ta sig till med hjälp av båt. Sägs bli rätt bra feststämning på Kabyssen under sommarmånaderna.

6. Kolmården
Åka på safari och kolla på delfiner. Apor och Kattdjur är roligast att kolla på.

5. Göteborg
Mycket bra sommarstad. Liseberg är ungefär 10x bättre än Gröna Lund.

4. Halland
Grymma stränder i Tylösand. Typ som att åka till råddan eller maggan.

3. Kebnekaise
Mäktig känsla att bestiga berg faktiskt. Svenska fjällen är helt fantastiskt vackra helt magiskt. Into the wild blandat med sagan om ringen.

2. Skåne
Bra stränder och massvis med roliga städer att besöka. Tennisveckan i båstad - ses.

1. Gotland
Raukar, ringmjuren, stockholmsveckan, medeltidsveckan och flest soldagar i Sverige.

Det bästa med IKEA


Igår var jag på IKEA. Det är verkligen dötrist och urtråkigt att vara där. Överdrivet stort och format som en labyrint som aldrig tar slut. Men! Eftersom vi på the one and only list har en positiv approach så listas det bästa med att åka till IKEA.

6. Namnen på prylarna
Rätt roliga namn på alla saker. Typ Jerker, Aina och Ribba. Undrar om de har samma namn utomlands...

5. Gratis pennor
Visserligen korta, men gratis är gott.

4. Alla soffor och sängar
Om man blir trött i benen finns det alltid nån fåtölj eller säng att prova.

3. Varuhusen i närheten
Om man är snäll och följer med kanske man får åka förbi någon gigantisk sportkedja eller elvaruhus sen efter. Dessutom finns Barkarby Quality Outlet på området vilket kan vara najs om man är ute efter kläder.

2. Minglet
På IKEA finns det mycket folk i vår ålder som ska flytta hemifrån och är där för att köpa durkslag och toaborste. Mingelnivån är hög och chansen att du stöter på någon du känner stor.

1. Maten
Pizzaslice med dryck (fri påfyllning) 10 spänn... Ja du hörde rätt.. Dessutom finns glass, korv, köttbullar med mos, rätt mycket grejer och allt är stört billigt.

onsdag 21 mars 2012

Gulliga dialekter på tjejer


Visst, tjejer som pratar så man förstår vad de säger uppskattas givetvis. Ibland kan det dock kännas lite exotiskt med en dialekt hos en söt tjej. Det finns många dialekter som är fula men idag ligger fokus på dialekter som ger pluspoäng.

4. Norrländska
Norrländska känns tryggt och lugnt. Känns även väldigt naturligt och som att personen är en girl next door.

3. Göteborgska
Göteborgare låter glada och trevliga. Låter alltid som att de har något kul att säga.

2. Norska
Lite som göteborgska fast snäppet värre. Norskor kan inte vara allvarliga, låter alltid glada och trevliga. Kan dock vara svårt att förstå vad de säger ibland..

1. Skånska
Kan låta gräsligt på vissa håll i Skåne men vara precis sådär lagom i de större städerna. Skånska har lite attityd i sig vilket är soft

torsdag 15 mars 2012

Tidernas bästa tal


Att Konyfilmen så snabbt blev populär beror mycket på att filmen hade klockren retorik. Rätt ordföljd är bland det starkaste verktyget vi människor har. Kolla bara på you-know-who i Nazityskland som trots allt hade talets gåva. Jag vill inte jämföra Konyfilmens skapare med tidernas hemskaste människa utan jag vill endast poängtera ordets genomslagskraft. Retorik kan användas på bra sätt. Idag listas några bra tal om du vill få motivation.

10. I am a champion - the greatest speech ever
Ett youtube-klipp på en amerikansk fotbollstränare som håller ett tal för sina spelare. Riktigt bra faktiskt.

9. Tony Montana i Scarface
Citatens mästare. Ett klassiskt tal är "bad guy"-talet.

8. Independence Day - President Speech
Aliens invaderar jorden och USA:s president håller ett inspirerande och patriotiskt tal.

7. Aragorn i Sagan om Konungens Återkomst
Grym film, grymt tal i slutet vid the Black Gate. This day we fight! Grabbarna slåss för mänskligheten, bra med gåshud.

6. John F Kennedy - Ask not what your country can do for you
JFK är känd som en av de bästa retorikerna någonsin. Jag har aldrig orkat lyssna på ett helt tal men han sägs ju vara bra så han får en sjätteplats..

5. Maximus i Gladiator
En av de absolut bästa filmerna någonsin. Mitt favorittal är what you do in life echoes in eternity.

4. William Wallace i Braveheart
Freedom-talet är helt fantastiskt varenda del. They can take our lives but they cannot take our freedom!

3. Winston Churchills tal under andra världskriget
Citatmaskinen som höll flera stora kända tal under sin karriär som premiärminister för Storbritannien. Ett av de kändaste talen är "we will fight them on the beaches".

2. Charlie Chaplin i The Great Dictator
Charlie Chaplin sa inte så mycket i sina filmer men när han sa något så var det rätt bra. Ett klassiskt fredstal i en film som gjorde parodi på Hitler.

1. Martin Luther King - I have a dream
Enkelt, tydligt, ärligt och från hans hjärta. "Jag drömmer om att mina barn ska få växa upp i ett samhälle där de inte bedöms efter färgen på deras hud, utan efter deras karaktär". BOM!!

onsdag 14 mars 2012

Världens bästa frisparksläggare


Nu är våren här! Det innebär Champions League-slutspel och allsvensk premiär. Fotboll är ju alltid kul att kolla på och de snyggaste målen kommer ofta på frispark. Idag listas de bästa skyttarna genom tiderna.

10. Zlatan Ibrahimovic
Den bästa svensken tätt följd av Sebastian Larsson och Kim Källström. Zlarre skjuter riktigt hårt.

9. Alessandro Del Piero
Legendarisk frisparksspecialist.

8. Sinisa Mihajlovic
Dödlig vänster från Jugoslavien. Gjorde hattrick på frisparkar i en match.

7. Cristiano Ronaldo
Gör väldigt många mål på frispark. Har ett speciellt tillslag som får bollen att wobbla och sjunka snabbt.

6. Luis Chilavert
Den tokiga målvakten från Paraguay gjorde ett och annat frisparksmål. Gick på kraft.

5. Leonel Messi
Han är bra på det mesta.

4. Juninho
Mångas favorit när det gäller frisparkar. Han hade ett speciellt tillslag som gjorde att bollens bana blev svår att avgöra. Svårt att hitta statistik när det gäller frisparkar men det sägs att han gjort flest frisparksmål nånsin.

3. Roberto Carlos
Denna brasse gick på kraft och när bollen gick mot mål fanns det inte mycket att göra. Kolla hans mål mot frankrike 97- världens bästa frispark nånsin!

2. Ronaldinho
Lätt att glömma bort hur grym Ronaldinho var när han spelade i Barca! Många fantastiska frisparksmål.

1. David Beckham
Bend it like Beckham! Känslig snubbe..

tisdag 13 mars 2012

Filmer att se


Som ni alla vet har imdb.com en topplista på världens 250 bästa filmer (användarna röstar). Jag har försökt avverka toppen men har några klassiker kvar. Siffran framför är platsen den har på topp 250-listan.

36. American History X
En förre detta nynazist försöker hindra sin yngre bror att följa hans fotspår.

33. Dr. Strangelove
Djup Stanley Kubrick-rulle

32. Sunset Boulevard
The Artist som vann massa Oscars i år sägs ha inspirerats av denna film.

30. It's a Wonderful Life
Film från 1947 som handlar om en affärsman som blir besökt av en ängel som visar hur omvärlden hade varit om han aldrig existerat.

24. När Lammen Tystnar
Anthony Hopkins spelar psykopaten Hannibal Lector som gillar att äta människor.

21. Once Upon a Time in the West
Westernfilm med Henry Fonda i huvudrollen.

18. Guds Stad
Handlar om favellorna i Rio och om ett par unga pojkars livsöden.

16. Goodfellas
Maffiarulle med Robert De Niro från 1990. Heter Maffiabröder på svenska.

6. 12 Angry Men
Film från 1957 som handlar om en mordrättegång där 12 pers i en jury inte får lämna rummet. Påminner lite om Tarantinos Reservoir Dogs har jag hört.

3. Gudfadern 2
Maffiarulle som Robert De Niro fick Oscar för. Sett ettan ett par gånger men förstår mig inte på hajpen den var helt ok, inte mer.

måndag 12 mars 2012

Fikasnack på jobbet


Vill du ha något kul att säga på fikarasterna på jobbet? Då har jag lösningen för dig! Kolla in någon av dessa hemsidor varje dag så har du ett aktuellt samtalsämne att kunna snacka om. Dessutom blir du allmänbildad.

10. Perezhilton.com
Kändisskvaller från hollywood. Perez Hilton är en mycket känd bloggare som skriver juicy grejer som folk alltid tycker om att snacka om.

9. Stureplan.se
På denna sida kan man hålla koll på vad som är inne bland stockholmseliten.

8. Alltomstockholm.se
Underskattad hemsida som borde användas mer. Tips om krogar, nöjen och sånt man borde känna till i huvudstaden.

7. Imdb.com
Vilka filmer är populära? Vilka filmer är på väg?

6. Flashback.org
Här finns allt! Massa grymma trådar som är ytterst allmänbildande. Tyvärr finns det också enormt mycket skit.

5. Nyheter24.se
Trött på aftonbladet? Bra nyhetssida som är ett bra komplement om du vill ha mer nyheter än vad aftonbladet kan erbjuda.

4. Aftonbladet.se
Största nyhetssajten i Sverige. Håller helt okej kvalitet och uppdateras ofta.

3. Youtube.com
Kan vara svårt att hitta guldkorn. Sök på trender eller populära klipp så du ser vad folk kollar på i din omgivning.

2. Bitrebels.com
Ny sida som jag hittade! Ett riktigt guldkorn där man kan läsa om uppfinningar och dylikt.

1. 9gag.com
Världens bästa hemsida som hänger med i vad som händer i internetvärlden.

fredag 9 mars 2012

Vanligaste lösenorden


Grattis alla hackers! Här är de vanligaste lösenorden. Om ni försöker er på en facerape ska ni prova med dessa.


1. password

2. 123456

3. 12345678

4. qwerty

5. abc123

6. monkey

7. 1234567

8. letmein

9. trustno1

10. dragon

11.baseball

12. 111111

13. iloveyou

14. master

15. sunshine

Källa: SplashData (listan bygger på vanligaste stulna lösenorden som avslöjas i hacker-forum på nätet)

Senaste tidens snackisar


För er som inte har tid att följa med vad som händer ute på nätet.

7. Ranelid hotar att inte ställa upp i finalen
På lördag är det final i melodifestivalen. Det mesta tyder på att Danny eller Loreen vinner. Ranelid gick ut i media och hotade med att inte ställa upp i finalen. PR-trick eller ej, det vet jag inte. Han fick iaf uppståndelse.

6. Estelle
Victoria och Daniel fick en bebis! Grattis!

5. Guidetti
Nya Zlatan kanske? Gör massa mål i holland och plötsligt vill alla tyckare på sportbladett ha honom från start bredvid Zlarre i landslaget.

4. Big Brother/ karatefylla
Nya säsonger av IQ-befriande underhållning har dragit igång igen. Finns tydligen nån i Big Brother som många störs sig på. Hanna Widerstedt heter hon och gör roliga videobloggar.

3. Reinfeldt skiljer sig
Vår statsminister separerar med sin fru Filippa.

2. Internationella kvinnodagen
Igår var det kvinnodagen då man ska fira tjejer. Feminism är alltid på tapeten och särskilt just denna konstiga dag. Varför finns denna dag?

1. Kony
Masshysteri kring en youtubevideo som handlar om en snubbe i Uganda som kidnappar barn och gör dem till soldater. Detta är en propagandavideo som man måste ta med en nypa salt. Tro inte på allt du ser och hör på nätet säger vi på theoneandonlylist!

lördag 3 mars 2012

Barnprogram 90-tal


Jag har länge funderat på att göra denna lista men har varit rädd att jag ska glömma bort någon viktig favorit. Jag är alltså född 89 och de mest nostalgiska barnprogrammen är alltså mellan 92-98. Jag kommer ihåg tidiga lördagmornar då man vaknade runt 7 och slog på tv3 och käkade en skål med frosties och mjölk. Eller när man på fredagkvällar slog på disneyklubben med en fet godispåse efter pizzan. Här rekommenderar jag att ni youtubar på era favoriter, man får nämligen enorma nostalgikickar

18. Disneyklubben/ Disneydags
17. 100 kg godis
16. Biker Mice from Mars
15. Inspector Gadget
14. Bumbibjörnarna
13. Rummel & Rabalder
12. Trasdockorna
11. Skymningssagor
10. Täppas
9. Tom & Jerry
8. Pingu
7. Björnes Magasin
6. Turtles
5. Transformers
4. Två Snubbar
3. Darkwing Duck
2. Luftens Hjältar
1. Räddningspatrullen

torsdag 1 mars 2012

Matställen i Sollentuna


Äta bör man annars dör man.

7. Sams Kebab
Sollentunas bästa kebab som ligger på utsidan av Sollentuna Centrum. Kebab med bröd för 30 spänn! Tips: prova deras gyros mycket god och prisvärd.

6. Ica Maxi Häggvik
Varmkorv för 5 spänn. 10 för varmkorv med läsk. Finns även mkt billiga köttbullar med mos.

5. Pizza House
Sollentunas största pizzor. Stora som dasslock.

4. Palm Village
Thai-ställe mittemot Pizza House. Lunchbuffé som är helt fantastisk. Fin miljö, bra pris (75 spänn) , läsk ingår, soppa ingår och sist men inte minst sushi ingår! Om det inte är lunch rekommenderas nr 19.

3. Tex Mex Buffé
Buffé som serveras även kvällstid och på helger. Nachochips, tortillas, kött, såser, fräscha grönsaker och dryck som ingår för 90 spänn. Finns i Sollentuna centrums food court.

2. Restaurang Zartosht
Persisk restaurang som serverar underbart kolgrillat kött med ris. Lunch för 80 spänn. Ligger vid Helenelunds station.

1.Edsbacka Wärdshus
En av Sveriges finaste restauranger som hade två stjärnor i michelinguiden när den hade andra ägare och hette Edsbacka Krog. Säkert rätt bra fortfarande. Ligger i edsbergsparken.