fredag 27 april 2012

Bästa medlemmen i Avengers

Idag kollade jag frukostbio på nyrenoverade Rigoletto. Ovanligt trevlig personal, snyggaste toaletten jag sett, cool VIP-avdelning med gratis popcorn & läsk OCH en riktigt bra film. Avengers levde upp till hajpen och levererade en mycket bra superhjältefilm. Här listas vem som är viktigast i Avengersgänget.




7. Nick Fury
Samuel L Jackson med ögonlapp är chef för S.H.I.E.L.D som fixat hela Avengersgrejen. Hans funktion är lite att vara coach för gänget så att de ska samarbeta bättre.


6. Black Widow
Enda bruden i gänget. Spion som är grym på att få folk att avslöja sina planer genom att låtsas vara sårbar. Riktigt snygg och bra på att fightas.


5. Hawkeye
Lönnmördare med pilbåge. Skjuter pilar ungefär lika bra som Robin Hood och Legolas. Han har väldigt bra syn och hörsel. Har väldigt bra koll på sin omgivning.


4. Captain America
Supersoldaten som vann ett helt krig en gång i tiden. Det som skiljer honom från de andra hämnarna är att han är en ädel man som gör allt för sitt land. Han är lagets general på slagfältet och har en sköld i ett material som inte kan gå sönder.


3. Hulken
Skönt att ha den här snubben i sitt eget lag. Extremt snabb, stark, spänstig och aggressiv. Dessutom kan han inte dö. Även en tillgång för teamet i Bruce Banner-tillståndet då han är ytterst smart.


2. Iron Man
Tony Stark är smartast, rikast och divigast i världen. När han sätter på sig Iron Man-dräkten så kan göra nästan vad som helst.


1. Thor
Halvguden som nästan är lika stark som hulken, har en sjukt bra hammare, kan flyga, starta tornados och skjuta blixtar. Dessutom är han ju en del av nordisk mytologi vilket vi svennar måste vara stolta över!

torsdag 26 april 2012

Sveriges bästa basketspelare


Hoppas att Sveriges förbundskapten Brad Dean läser bloggen och tar ut mina favoriter till sommarens EM-kval. Här är min 12-mannatrupp!


12. Eric Rush, född 88, 197cm, SG/SF
Dök upp från ingenstans förra sommaren och klev in landslagets startfemma. Spelade collegebasket i Montana State University innan han i höstas började spela i den cypriotiska ligan.

11. Jonathan Skjöldebrand, född 83, 204cm, SF/PF
Hårding som är uppvuxen i Israel. Grym skytt som har en skön look med helskägg och hästsvans. Spelar i Israels andra division.


10. Chris Czerapowicz, född 91, 200cm, SG
Göteborgaren som nu spelar för Davidson i NCAA (högsta collegedivisionen). Bra scorer som framförallt skjuter trepoängare. Hade en grym säsong i år då han snittade 10 poäng per match.


9. Anton Saks, född 89, 200cm, SF
Rutinerad trots sin unga ålder. Starter i Norrköping Dolphins sedan några år tillbaka. Allroundspelare som ibland får för sig att spruta i poäng.


8. Thomas Massamba, född 85, 185cm, PG
Landslagets fysmonster som är känd för sitt försvarsspel. Har utvecklat sitt anfallsspel och är en bra ledare. Spelar i cypriotiska ligan.


7. Andreas Schreiber, född 87, 206cm, PF
Sveriges Blake Griffin. Kraftpaket som dunkar, blockar, tar returer och spelar stenhårt försvar. Spelar i spanska andradivisionen.


6. Joakim Kjellbom, född 79, 214cm, C
Har väldigt bra touch för att vara så lång. Blockar mycket skott, tar returer och dunkar. 77 landskamper och flera SM-guld. Spelar i georgiska ligan.


5. Christian Maråker, född 82, 206cm, PF/C
Aldrig sett han spela men han var fantastisk på college och draftades nästan till NBA. Spelade med landslaget i somras och dominerade de matcher han medverkade i. Spelar i japanska ligan.

4. Anton Gaddefors, född 89, 200cm, SG
Sveriges lagkapten och förra sommarens bästa poängplockare i landslaget. Fantastisk trepoängsskytt med en enorm vinnarskalle. Spelar i serbiska ligan. Har en lillebror som spelar i Italien som är ett riktigt framtidsnamn! Viktor Gaddefors.


3. Rudy Mbemba, född 87, 183cm, PG
Bolltrollaren från Rinkeby är basketligans roligaste spelare att titta på. Explosiv som få, grym passningsspelare och har bäst bollbehandling i Sverige. Spelar i LF Norrbotten.


2. Jeffery Taylor, född 89, 201cm, SF
Kommer med största sannolikhet spela i NBA nästa säsong. Efter 4 år på Vanderbilt så är Norrköpingskillen redo för nästa kliv. Jeffery är en riktig high flyer som gör mycket poäng men omnämns ofta för sitt grymma försvar. Kan inte vara med i sommarens EM-kval pga draften.


1. Jonas Jerebko, född 87, 208cm, SF/PF
Sveriges första NBA-spelare någonsin kan tyvärr inte vara med i sommar. Jerebko är utan tvekan bäst i Sverige och är en allround-spelare som alla coacher vill ha i sitt lag. Spelar i Detroit Pistons.

onsdag 25 april 2012

Vilket lag vinner NBA 2012

På torsdag spelas sista omgången av grundserien och inatt blev det sista laget klart för slutspel. www.nba.com är en sida där allt finns att läsa om årets slutspel och alla lag. Idag ska jag försöka lista vilka lag som har störst chanser att vinna hela skiten.



3-4. Semifinal East Chicago Bulls
Rankas som NBA:s bästa lag tillsammans med San Antonio Spurs. Förra årets MVP, Derrick Rose har inte haft en riktigt lika bra säsong i år, men då har resten av laget steppat upp. Boozer och Noah är riktigt jobbiga att spela mot.

Semifinal West Oklahoma City Thunder
Riktigt bra lag! Kevin Durant 88a, Russell Westbrook 88a, James Harden 89a, Serge Ibaka 89a kommer att vinna många titlar om några år om de får behålla samma trupp. I år tror jag att Kevin Durant får pris för grundseriens MVP.


2. La Lakers 
Lakers kommer in till slutspelet som sjätte bästa lag efter en tuff säsong. Kobe har haft skadeproblem, ny coach, Lamar Odom borta, Metta World Peace armbågar folk. Det som talar för Lakers är rutinen plus att Andrew Bynum har haft sitt livs säsong och är just nu NBA:s bästa center.



1. Miami Heat
Lebron James och Dwayne Wade är ligans bästa radarpar och efter den snöpliga finalförlusten mot Dallas Mavericks förra året är de mycket revanschsugna. Lebron James åkte till Miami för att vinna mästerskap. Det som blir den avgörande faktorn är om Chris Bosh klarar av att hålla Bynum, Boozer, Garnett och resten av ligans stora killar.

tisdag 24 april 2012

Swedish House Mafias bästa låtar

Allt som dessa tre herrar gör tillsammans blir grymt! Axwell, Sebastian Ingrosso och Steve Angello körde i vintras en fet spelning i Madison Square Garden, biljetterna sålde slut bara på några minuter. Här är listan som korar vilken av låtarna som är bäst!

6. Antidote
5. Save the world tonight
4. Greyhound
3. Miami 2 Ibiza
2. One

1. Leave the world behind

söndag 22 april 2012

Kents bästa låtar

Sveriges största rockband är populära hos brommafarsor, indiepoppare och theoneandonlylistbloggare. Här är listan på deras bästa låter ever! 


13. Sundance Kid 
12. Spökstad
11. Som vatten
10. Gummiband
9. Mannen i den vita hatten (16 år senare)
8. Revolt III
7. Halka
6. Pojken med hålet i handen (hotbilds version)
5. Stoppa mig juni (Lilla ego)
4. Utan dina Andetag
3. 400 Slag
2. 747
1. Visslaren

Sveriges sämsta TV-program just nu

Jag borde börja göra TV, det finns alldeles för mycket skit på bästa sändningstid. Har massvis med bra idéer på TV-program bland annat en serie som påminner om Hunger Games där en dörrvakt, en lapplisa, en tågkontrollant, en telefonförsäljare och en Grabbarna Grus-bartender ska döda varandra tills bara en är kvar. Tror många skulle se den serien. 


6. Den sista dokusåpan
Tanken bakom en zombieserie med dokusåpakändisar låter mycket roligare än vad det egentligen är. Ingen humor, ingen handling, dåligt manus... dååååligt gjort..

5. Smartare än en femteklassare
Redan nämnt detta übersugande program förut i bloggen. Blir arg bara av att tänka på det.

4. Big Brother
Varför kollar man på detta år efter år? Aldrig gillat Big Brother, finns inget syfte och är inte särskilt underhållande.

3. Kvällen är din
Finns för mycket sångprogram på tv. I detta program ska nån amatör som inte ens kan sjunga köra en duett med sin idol. Martin Stenmark ska självfallet avsluta programmet med en sång samt säga till var och en att det är han personligen som ordnat så att de kan träffa sin idol.

2. Hem till gården
Ångest när man är hemma sjuk och hör introlåten till denna ögontortyr.

1. Wermland forever
Såg ett avsnitt för jag blev så fascinerad över att såna här TV-program produceras. Ett svenskt the hills som handlar om värmlänningars vardag.................................................

tisdag 17 april 2012

Hur man blir vis


Vi oroar oss alldeles för mycket över saker vi inte kan göra något åt. Om vi istället accepterar dessa saker får vi mycket mer utrymme att lägga energi på saker vi kan göra något åt. Nedan listas saker som är bra att acceptera för att minska stress och oro samtidigt som man blir lite visare.

10. Att vi kommer dö
9. Vår historia, vår barndom
8. Utseende, kroppens funktioner
7. Sjukdom
6. Böter
5. Trötthet
4. Känslor, kärlek
3. Att vi måste välja och agera
2. Andra människor
1. Acceptera att det kan vara svårt att acceptera

fredag 13 april 2012

Goda frukter


Dagens ungdomar växer upp i en värld där de enda frukterna de känner till är dom som finns i fruit ninja. På min tid drack vi smoothies och åt fruktsallad, pallade äpplen och åt krusbär som inte hade mognat färdigt. Denna lista är för alla er "frukt-noobs" därute som tror att mangofrukten döptes efter en klädkedja.

8. Banan
Prova att lägga bananskivor på din müsli, eller att bre jordnötssmör på själva bananen och sen bara äta. Mättande frukt som man inte får håll av.

7. Äpple
Simpelt men gott. Äppelpaj, äppelmust eller varför inte ett smaskigt "pink lady"-äpple bara som det är?

6. Päron
Saftigt värre. Här rekommenderas det så kallade japanpäronet. Någon forskare har säkert parat ihop ett äpple med ett päron, smakar så ungefär.

5. Mandarin, Clementin, Satsumas
Någon som vet skillnaden mellan dessa tre? Tycker dom ser likadana ut och smakar ungefär likadant. Lite surt ska det vara för bästa upplevelse.

4. Vindruvor
Kärnfria givetvis! Serveras gärna med en ostbricka framför let's dance eller när man ligger med toga och filosoferar i Grekland.

3. Nektarin, Aprikos, Persika
Jag har spelat för lite fruit ninja för att veta skillnaden mellan dessa. Vet dock att jag alltid blivit nöjd när någon av dessa tre hälsat på i min mun.

2. Melon
Slafsigt och uppfriskande. Vattenmelon, honungsmelon och galiamelon kan jag faktiskt se skillnad på! Jag gillar alla tre faktiskt, särskilt på sommaren.

1. Jordgubbar
Utan tvekan den godaste frukten. Favoriten är antingen jordgubbstårta eller jordgubbar med mjölk och socker.

tisdag 10 april 2012

Hur man får fin hy


Värstakatten har långt ifrån felfri hy. En och annan finne ploppar upp titt som tätt men den är mycket bättre än under gymnasiet då nyllet såg ut som köttfärs. Jag har provat massvis med metoder och detta är vad jag kommit fram till.

8. Vila
En fin hy är ofta ett tecken på att hälsan är god. Ett stressfullt liv med för lite sömn ger massa rynkor och påsar under ögonen. Alla behöver sin skönhetssömn!

7. Ät nyttigt
Vissa säger att dom får finnar av choklad och chips. Bullshit. Däremot så är vitaminer viktiga för hyn. A-vitamin, och B-5 sägs vara viktigast. Ät nyttigt så helgarderar du dig och får i dig massa vitaminer. Att få i sig tillräckligt med vatten är också viktigt.

6. Lägg inte fingrarna i ansiktet
Gör så att du får massa bakterier dit i onödan. Detta är också ett enkelt sätt att bli förkyld på också, skaka hand med någon och sen gnugga dig i ögonen.

5. Byt örngott
Byta lakan i sängen ofta är viktigt. Särskilt om du somnar med massa produkter i håret och kladdar ner kudden.

4. Sola lagom
Solarium är supermegadåligt säger forskare. Att vara ute i solen är bra för då får man i sig D-vitamin och finnarna försvinner. Däremot så får man ibland finnar av själva solskyddet som är fett och smörjs in i ansiktet. Egentligen är det nog bäst att strunta i krämen och sola när UV-strålningen inte är lika stark.

3. Rakningen
Jag kör med trimmer vilket är mest skonsamt. Om man vill vara renrakad ska man raka sig med vassa rakblad, raklödder och medhårs. Huden ska vara rengjord innan och man ska dra långa drag med hyveln.

2. Rengör lagom
Starka produkter från apoteket torkar ut finnarna men gör så att huden börjar flagna. Ta en skonsam ansiktsrengöring varje gång du duschar, det räcker. Duscha inte för varmt! Det torkar också ut huden. Om du har mycket finnar kan du använda något efter rengöring med typ aha-syror eller något annat.

1. Återfukta
Det viktigaste av allt. Hitta en najs återfuktare som du smörjer in ansiktet med efter rengöring. Jag kör på Bulldoggs moisturizer som säljs på massvis med ställen bland annat Kicks och Åhléns.

måndag 9 april 2012

Träningsmotivation på youtube


Snart är det beach 2012 vilket innebär att det är dags att sätta igång med träningen. Ibland kan man dock ha rätt kass motivation för att träna då finns det massvis med bra klipp på youtube du kan kolla på.

6. Ako Rahim
Ako Rahim, Aka Toro i gladiatorerna har en väldigt populär träningsblogg. Sjukt bra tränad snubbe. http://www.youtube.com/watch?v=vnzKX3rGAY4&feature=relmfu

5. Aaron Lennon
Engelsk fotbollsspelare testar sin snabbhet på en agilitybana. Av såna här övningar blir man rätt sugen på att verkligen ta ut sig hundra procent på träningen. http://www.youtube.com/watch?v=ECtdzlD3cv4

4. Ghetto workout
Grabbarna på gatan utan gymkort visar hur du kan bli biffig utan vikter. http://www.youtube.com/watch?v=h8bIEk58LzI&feature=related

3- Amerikansk fotbollspelare offseason
How bad do you want it... Collegespelare i amerikansk fotboll och basket är superhajpande att kolla på. http://www.youtube.com/watch?v=7X38PCf7kao&feature=related

2. 300
Kolla på filmer som Troja, 300, och Immortals så blir du rätt sugen på att bli en superkrigare. http://www.youtube.com/watch?v=h8bIEk58LzI&feature=related

1. Mike Tyson i gymmet
Fighters tränar bäst av alla idrottare. Kolla även Rocky, Mohammed Ali och MMA-fighters för extra motivation. http://www.youtube.com/watch?v=7CdRq_v0cH4&feature=related

söndag 8 april 2012

Valborg i Uppsala


På facebook finns ett event som heter the official valborg in uppsala. 8000 pers är attending just nu och antagligen kommer ännu fler joina. Om du är student är Uppsala fantastiskt. Fixa gästkort för 200 kr om du pluggar på annan ort och om du pluggar i Uppsala visar du bara ditt kårleg. Gå in på http://www.nationsguiden.se/ för att läsa mer om hur du fixar gästleg.

6. Forsränningen
Mellan 10-12 pågår den årliga forsränningen i Fyrisån. Mer än 40 000 människor samlas för att se hur studenternas hemmagjorda flottar klarar sig i ån. http://forsranningen.utn.se/

5. Ekonomikumparken
Parken fylls med tusentals picknickande studenter runt 12-snåret. Festivalstämning utan dess like. Kul att mingla samt att ta del av tävlingen om vem som fixat bäst plats för filten.

4. Skvalborg och Finalborg
Skvalborg är två dagar innan Valborg och Finalborg är dagen efter Valborg. Dessa dagar passar bra för fest. För de studenter som inte ligger hemma helt däckade finns Majmiddag på Finalborg.

3. Kvalborg
Dagen innan Valborg har de flesta nationer öppet för fest. V-Dala har i år Norlie & KKV på Kvalborg vilket kommer dra mycket folk. Öppettider på nationerna är typ 20-02 vissa öppet till 01 vissa till 03. Kolla http://www.valborgiuppsala.se/ för att hitta rätt ställe att hänga på.

2. Champagnegaloppen
Klassiker där man sprutar billig skumpa på varandra och hoppar runt och dansar. Snerikes och Stockens är populärast men Värmlands, Östgötas och Upplands har också galopp. Man sprutar i två intensiva timmar mellan 15-17. Kön är sjuuukt lång och det är bra att vara där någon timme innan om du verkligen vill in till Stocken eller Snerikes.

1. Nationerna på kvällen
Höjdpunkten på hela helgen. Festandet börjar runt 19-20. Adrian Lux kör på V-dala som stänger redan 01. Norrlands har öppet till 04. Östgöta till 04 och Värmlands till 04.

Det bästa med Berlin


1 h 30 min tar det att flyga till grymma Berlin, lite snabbare än att ta upptåget till Gävle. Berlin är enligt Wikipedia Europas fjärde största stad efter Moskva, London och St Petersburg. Stockholm ligger på 38e plats.

6. Snabbmaten
Det bor mycket turkar i Berlin så det finns ett och annat kebabstånd. Gott och billigt är det. Sen finns ju Currywurst som rekommenderas starkt. Dunkin Donuts och KFC finns på varje hörn.

5. Arkitekturen
Häftig blandning byggnader från back in the days till nutid. 1945 bombades 90% av hela Berlin, så många byggnader från innan dess ser fortfarande skadade ut trots reparationer. Berliner Dom, Alexanderplatz, Brandenburger, Riksdagshuset, Museumön är bara några av många fina ställen.

4. Människorna
Gästvänliga och pålitliga. Folk pratar bra engelska trots att tv-programmen dubbas.

3. Kulturen
Finns mycket museum och andra sevärdheter i stan. Det är lite Berlins approach känns det som, att vara ett kulturcentrum med allt vad det innebär. Vi kollade in Pergamon Museum som visar massa prylar från Antiken och Babylon.

2. Historiken
Andra världskriget och Berlinmuren är det mest intressanta i historieväg enligt mig. Tyvärr verkar många Berlinare själva inte tycka om att bli påminda om dessa fruktansvärda saker. Berlin känns fortfarande ockuperat av de som vann andra världskriget då USA, Frankrike, Ryssland och Storbritannien har sina ambassader på ett torg i Berlins mittpunkt.

1. Nattlivet
Watergate är en av de kändaste klubbarna i stan och ligger ute i vad som ser ut att vara ett industriområde. Cool klubb med för det otränade örat rätt tråkig och minimalistisk musik. Väldigt trendiga knarkande hipsters dansar här långt in på småtimmarna. Puro Sky Lounge är som ett typiskt stureplansställe. Ligger i de rikare kvarteren i Västberlin här dansar brats till Avicii och SHM på 20:e våningen med panoramautsikt över halva stan. I Berlin kan man festa alla kvällar i veckan och nästan dygnet runt som jag förstod det.

måndag 2 april 2012

Packlista


Imorgon ska Värstakatten ut och upptäcka världen. Med sig har han en ryggsäck och en polare. Nu listar vi de saker som behövs när man ska resa till Tysklands huvudstad i början av April.

8. Ätbart Godis, frukt, mackor, tuggummi.

7. Handduk Om man precis har duschat och inte orkar vänta tills man lufttorkat.

6. Kläder Jacka, tjocktröja, sköna skor, finskor, 4-5 tröjor, 2 par byxor.

5. Underkläder 5 par Kallingar, 5 par strumpor.

4. Elektronik Mobil, mobilladdare, musik, hörlurar, kamera.

3. Underhållning Bok, tidning, papper, penna.

2. Necessär Tandborste, tandkräm, deo, schampo, duschtvål, parfym, hårvax.

1. Fyra P Pass, piljetter, pengar och p-piller. P-piller kan man skippa om man är kille, det kan dock bytas ut mot valfritt preventivmedel om så önskas.