tisdag 28 augusti 2012

Promenadtips


Nu är det snart höst igen och då passar det alldeles utmärkt att ta en promenad. Här följer lite tips för att din promenad ska bli perfekt.


7. Sköna skor
Skippa finskorna och dra på några sneakers med lite dämp eller joggingskor så du inte får ont överallt.

6. Promenera i ösregn
Mäktig känsla att promenera när det regnar, man känner sig stark och som att inget kan hindra en. Se bara till att du har stövlar, paraply eller någon form av poncho så du inte fryser ihjäl.

5. Leta saker
Plocka svamp eller blåbär passar ju bra på sensommaren. Lite senare framåt hösten kan man leta skatter alternativt köra lite urban exploration.

4. Gå vid vatten
Hitta en sjö eller å att gå bredvid. Vatten gör en fridfull och filosofisk.

3. Tid på dygnet
Jag älskar att promenera på sena vardagskvällar eller tidiga helgmornar när alla andra människor i Sverige sover. Det är inte så att jag ogillar folk men det blir en häftig känsla att ha alla gator för sig själv.

2. Utforska
Alla har vi ställen i vår närhet vi aldrig lagt märke till. Gå på upptäcktsfärd i din egen kommun eller ta tåget och utforska en stadsdel du bara hört talas om.

1. Ta med en någon
Promenader är perfekt om man vill få sig en pratstund med någon. Folk får lättare att prata av någon anledning när man är ute och går. Ta med en dejt eller varför inte morsan eller farsan.

onsdag 22 augusti 2012

NBA säsongen 12/13

Försäsongen har knappt börjat för NBA-spelarna men redan nu kan man börja gissa vilka som kommer stå som vinnare i mitten av Juni. Denna sommar har varit full av sköna trades och många lag har blivit väldigt mycket starkare. Idag ska jag lista vilka lag jag håller som favoriter nästa säsong.


10. Boston Celtics
Garnett och Pierce blir bara äldre plus att Ray Allen stack till Miami. Om Boston Celtics ska gå bra i år hänger mycket på hur Rajon Rondo spelar.

9. Memphis Grizzlies
Grizzlybjörnarna Marc Gasol och Zach Randolph har många lag svårt med. Avslutade förra säsongen mycket starkt.

8. Indiana Pacers
Underskattat gäng som höll på att slå ut Miami Heat i slutspelet. Inga superstars men ett ungt lag med bra lagspel och rollfördelning kan skrälla stort i år.

7. Chicago Bulls
Förra årets segrare i grundserien kunde inte leverera utan Derrick Rose borta med korsbandsskada. I år kommer de att få det tuffare då han missar stora delar av denna säsong.

6. Los Angeles Clippers
Lob city har förstärkt med Lamar Odom och Grant Hill som ger det unga laget lite mer rutin. Blake Griffin och Chris Paul kan ta Clippers långt i slutspelet i år.

5. New York Knicks
Carmelo,  Tyson Chandler och Stoudemire borde presterat bättre än vad de gjorde förra säsongen. Visst både Carmelo och Stoudemire hade skadebekymmer, men jag tycker man ska kunna förvänta sig mer av ett lag med sådana klasspelare.

4. San Antonio Spurs
Rutinerade Tim Duncan, Manu Ginobili och Tony Parker är alltid starka.

3. Oklahoma City Thunder
Ett av NBA:s roligaste lag att se på, snabba, poängrika matcher med storstjärnorna Kevin Durant och Russell Westbrook i spetsen.

2. Los Angeles Lakers
Kobe och Gasol har haft det lite trögt de senaste säsongerna men får nu hjälp av Dwight Howard och Steve Nash. Fantastiska värvningar på två positioner som Lakers har haft problem med förut.

1. Miami Heat
Har varit NBA:s bästa lag de senaste två åren (med undantag från finalförlusten 2011 mot Dallas). Dessutom har de förstärkt med två klasspelare i Ray Allen och Rashard Lewis.



måndag 20 augusti 2012

Mest lästa listorna

Bloggen har funnits rätt länge nu och det har gjorts över 150 listor!!! Era favoritlistor verkar handla om musik och tjejer.

10. Sommarmode för killar: Skjortor, 177 visningar

9. Barnprogram 90-tal, 204 visningar

8. Kända katter, 273 visningar

7. Sveriges snyggaste idrottsmän, 301 visningar

6. Snyggaste idrottskvinnorna, 368 visningar

5. Bästa kärleksfilmerna, 394 visningar

4. Uteställen i Stockholm jag inte provat, 407 visningar

3. Svenska Babes, 544 visningar

2. Sommarplågor 2012, 995 visningar

1. Svensk rap, 1365 visningar

Mina favoritappar

Jag är ju en noob i smartphonevärlden och körde länge med en gammal stabil nokia. I våras fick det dock vara nog och jag köpte en sån där vit iphone. Fett nöjd faktiskt. Idag ska jag lista det bästa med att ha en smartphone.

10. 9GAG
Skön app om man vill se roliga memes.

9. NBA.tv
Kolla highlights från nattens matcher på väg till skolan är meganajs.

8. Livescore
Vill du veta vad det står i matchen? Gå in här och läs om alla matcher i alla viktiga sporter. Används flitigt.

7. Skype
Gratis samtal och gratis chatt. Fler borde skaffa sig detta!!!

6. Handelsbanken
Klockrent att kolla sitt konto på nolltid samt att göra överföringar på direkten.

5. Reseplaneraren
Vet inte vad jag skulle göra utan denna.

4. Ruzzle`
Wordfeud och Songpop i all ära - mitt favoritspel är Ruzzle. Ruzzle hette tidigare Rumble men bytte namn för några veckor sen.

3. Soundhound
Använder sällan denna app, men den behövs verkligen. Om man hör en bra låt är det bara att sätta igång hounden så säger den vad låten heter direkt. Fantastisk app, kan nån förklara hur den funkar?

2. Instagram
Kalla mig hipster, fine, men jag älskar denna bilddagbok. Här är det mycket mer action än på facebook numera och man kommer närmare inpå folk. Känslan av att få många likes på en bild är det bästa som finns.

1. Spotify
Visst man betalar 99 spänn i månaden men det är det banne mig värt. Att ladda ner musik är såå 2005, Spotify är absolut min favoritapp. Vilken låt jag vill - när jag vill.

onsdag 15 augusti 2012

Stockholms bästa stadsdelar

Jag blir ofta dissad av tjejer när de får veta att jag fortfarande bor hemma. F**k you säger jag! Jag betalar ingen hyra medans jag pluggar, får mat och sällskap av morsan och kan spara pengar varje månad. Visst, i vår fyller jag 24 och blir klar med min utbildning så då är det väl dags att flytta hemifrån. Idag ska jag lista var jag helst skulle vilja bo i Stockholm.

10. Helenelund
Schysst ställe med bra kommunikationer och nära till vänner och familj. 13 min med pendeln till centralen och gångavstånd till Kista och Sollentuna Centrum. 

9. Sundbyberg
Nybyggda sumpan har en trevlig småstadskänsla över sig. Går fort att ta sig till stan, mycket unga människor bor i området.

8. Hammarby sjöstad
Väldigt fräscha lägenheter som ligger fint vid vattnet. Mycket fridfullt och stillsamt för att vara så nära stan.

7. Alvik
Passar mig som handen i handsken då delar av min familj bor i bromma. Här finns både tvärbana och tunnelbana. Går väldigt fort att ta sig till stan. 

6. Råsunda
Klockrent läge mittemellan stan och hem. Väldigt mysigt område med gamla lägenheter. 

5. Östermalm
Perfekt om man är ute på Stureplan och inte pallar nattbuss.

4. Gärdet
Är som Östermalm men inte riktigt lika dött på något vis. Ligger väldigt centralt och är populärt bland unga människor.

3. Söder
Superpopulärt för coola unga människor. Förståeligt då allt man behöver ligger runt knuten. Pendeltåg, tunnelbanor, buss allt finns. 

2. Kungsholmen
Alltid gillat Kungsholmen. Ligger inte för centralt på något sätt. Här finns fina promenadstråk och Rålambshovsparken. 

1. Vasastan
Perfekta stället att bo på i mina ögon. Bra kommunikationer, går snabbt att ta sig hem, nära skolan och skön stadsdel överlag liksom. 

tisdag 14 augusti 2012

Den perfekta profilbilden

Det är sjukt viktigt att ha en bra profilbild på facebook. Det är denna bild folk kommer att förknippa dig med. Idag ska jag lista knep för att få en bra profilbild på facebook. (knepen gäller för killar)


7. Bilden ska vara representabel
Chefen kan googla ditt namn och få upp din profile pic på 5 röda. Ta inte en profilbild där du är dyngrak eller ser allmänt oseriös ut.

6. Kolla modellers portfoliobilder
Gå in på stockholmsgruppen eller mikas.se och kolla hur modellernas profilbilder ser ut. Tydliga bilder på deras ansikten, ofta svartvita vilket höjer din snygghet ett snäpp.

5. Sitt inte ensam i ett mörkt rum
Ta inte en profilbild när du sitter ensam framför datorn. Det ger ett intryck att du är mentalt instabil och en ensamvarg. Ta inte bilden själv överhuvudtaget!

4. Ha inte en profilbild med en kompis
Ha inte en bild där du sitter bredvid en kompis, då vet man ju inte vem du är. Om du vill ha andra med på bilden måste det vara tydligt vem du är.

3. Ta bilden med systemkamera
Kvaliteten på bilden blir mycket bättre om du tar den med systemkamera utan blixt. Lek gärna med olika ljussättningar för att få fram dina snyggaste drag.

2. Se ut som att du gör något
Bilder där man är avslappnad och inte verkar veta om att någon tar en bild blir oftast bäst. En snygg profile pic är om du sitter med kompisar en sommarkväll och skrattar samtidigt som du tittar bort från kameran.

1. Visa ansiktet
Viktigast av allt. Om du inte visar ansiktet på din profilbild tror folk att du ser ut som ett troll eller har stora komplex över ditt utseende. Profilbilden ska alltid vara en tydlig bild över hur du ser ut.

måndag 13 augusti 2012

Bra hoppövningar

Jag hoppar ju som ni alla vet väldigt väldigt högt och har faktiskt vunnit 2 dunktävlingar i min karriär. Idag listar jag några övningar jag kört för att kunna dunka. Det är även mycket viktigt att träna bålen! Bålträning kommer jag lista framöver som en egen kategori. 

10. Utfallssteg
Viktigt att hålla knäet ovanför foten och att hålla ryggen rak. Ta ett långt kontrollerat steg och låtsas att du kliver över en liten häck.

9. Vadpress
Tåhävningar med vikt. För att träna explosivt är det viktigt att träna med tunga vikter och få reps. För att träna snabbhet kan man ta mindre vikt och utföra övningen så snabbt man kan.

8. Dunka medicinboll
Böj på benen rejält och försök sedan nudda bollen så högt du kan på en vägg eller basketkorg.

7. Boxhopp
Detta är en plyometrisk övning vilket innebär stora påfrestningar för knäna. Många säger att man ska kunna ta 1,5 sin egen kroppsvikt i knäböj innan man börjar med plyometriska övningar för att inte riskera överbelastningsskador. Boxhopp går ut på att man står på en bänk eller låda och sedan tar ett steg ut, landar och hoppar upp direkt så högt man kan.

6. Hopp med skivstång
Som knäböj fast med mindre vikt och mycket snabbare koncentrisk rörelse. Hoppa så högt du kan landa djupt med knäna böjda hoppa upp direkt.

5. Step-ups
Ha ett ben i taget på en låda eller bänk, det andra på marken. Tryck ifrån med benet på bänken så att du hoppar upp och byt sedan ben i luften.

4. Enbensknäböj
Påminner om knäböj fast kräver mer balans. Övningen är bra därför att man springer med ett ben i taget och hoppar ofta med ett ben i taget.

3. Frivändningar
Klurig övning som man behöver träna på länge. Påminner väldigt mycket om ett hoppskott i basket och är suverän för att bli en explosiv high flyer. Vikten och mängden reps beror på hur många du kan göra utan att övningen blir långsam, det är av yttersta vikt att övningen görs explosivt varje gång.

2. Marklyft
Bra övning för rumpan och nedre delen av ryggen. Håll blicken högt, fram med bröstet och svanka lätt i ländryggen. Håll skivstången så nära kroppen så möjligt. Tunga vikter och få reps för att utveckla explosivitet.

1. Knäböj 
Bästa övningen för hoppstyrka. Gå ner långsamt så långt du kan utan att tappa i ryggen - Ass to the grass brukar jag säga. Riktigt djupa knäböj med tung vikt på ungefär 5-6 reps.

fredag 10 augusti 2012

Tecken på att man spelat för mycket GTA

Min favoritspelserie nånsin är GTA. Ibland spelade jag lite för mycket och idag listas några tecken på att man ska trappa ner spelandet. Btw fatta kul om det skulle släppas ett GTA med stockholms exakta kartor..

5. Telefonkiosker får en att tänka på hemliga uppdrag.

4. När man ser sportbilar får man en impuls att springa fram och slita upp dörren.

3. När man ser en polisbil ryser man.

2. Varje gång man ser någon form av ramp funderar man över om man skulle få en insane stunt bonus om man hoppade över det.

1. Man hör mission accomplished-låten i huvudet när man slutat sin arbetsdag eller släpper av en kompis man skjutsat. http://www.youtube.com/watch?v=6cBaUxRKbaA

tisdag 7 augusti 2012

Roliga fotbollslekar

Idag tipsar jag om diverse fotbollslekar om ni inte är tillräckligt många för att köra match. 

Skjuta långt
Ganska kul att testa sina förmågar gällande distansskytte. Här tar man i för kung och fosterland och saftar på den fetaste rackabajsaren man kan, sen lägger man ut ett märke så polarna får en chans att slå dig.

Klockan
Handlar om att kicka så många gånger man kan. Börjar med att kicka 1 sen fortsätter man uppåt så länge folk klarar.

Gris
Stå i en ring och kicka bollen till varandra. Den som tappar bollen får G. Först att få G-R-I-S förlorar.

Nicka till varandra
Påminner om gris fast här samarbetar man för att få så många kickar man kan.

Träffa ribban
Skjut bollen från straffområdeslinjen och tävla om vem som träffar ribban mest.

I mål utan studs
Som namnet säger: skjut mål utan att bollen nuddar marken. Börja skjuta nära mål för att sedan backa bakåt för varje omgång.

Hörnskruvar
Ställ er vid hörnflaggan och försök skruva in bollen direkt på hörna. Flest mål vinner.

Volleykick
Passar perfekt om man vill göra drömmål utan att bli svettig.

Pricken
Klassikern är faktiskt roligast.