fredag 27 maj 2011

Roligaste frågesporterna på tv

Att vara allmänbildad är det säkraste sättet att få hög status enligt United Minds årliga statusundersökning där de intervjuar 1000 svenskar. Hur blir man då allmänbildad? Jo, kolla på tv förstås.

6. Smartare än en femteklassare Tråkiga frågor som absolut ingen normal elvaåring (förutom de supersmarta barnen i programmet som drillats i ett halvår med exakt samma frågor som ställs i programmet) kan svara på. Biologi andra klass: Vilken blomma heter också hästhov? Kom igen vem lärde sig om blommor i tvåan?

5. Vem vill bli miljonär Spännande program som dock är lite väl långsamt för min smak. Pluspoäng för grabben som vann miljonen i usa och använde sin första livlina till att ringa hem till sina föräldrar och säga att han hade vunnit.

4. Jeopardy Bra fart, mycket frågor, lagom svårt. Inte så mycket mer än så.

3. Vem vet mest Rickard Olsson varierar svårighetsgraden på frågorna och man kan gå till final på att svara rätt på vilken färg har rödluvan på sin luva samtidigt som din granne åker ut på vilket mellannamn hade tjetjeniens premiärminister åren mellan 1983-1986 innan han bytte ut det till boris. Väldigt lärorikt dock.

2. På Spåret Mysigt, trevligt och svennigt tv-program vars målgrupp är 55-plussare men som på senare år med hjälp av Luuk och Lindström även fått en yngre publik.

1. Nattliv Egentligen inte det minsta allmänbildande då man endast ska gissa vilket ord som gömmer sig bakom bruden. Däremot ges oerhörda spårpoäng till programledarna som passar på att spy i direktsändning. Sånt gillar theoneandonlylist.

1 kommentar:

Party Partiet sa...

Vem vet mest är alltid kul att kolla på. Varierande frågor men är man deltagare bör man ha mycket flyt för att ta sig vidare.