torsdag 22 december 2011

Checklista nyår

Nyårsafton förväntas vara årets glammigaste festkväll. Champagnen ska vara dyr, smokingen struken och raketerna maffiga som om det vore fredagsmys i Bagdad. Dyr mat ska förtäras och någon snygging ska gärna stå bredvid redo att bli pussad på tolvslaget. Tyvärr brukar inte nyår se ut såhär. De brukar oftast sluta med singstar i ett rum med en gigantisk sverigeflagga, tillsammans med 20 svettluktande moppepojkar ute i förorten. I år ska det bli andra bullar. Här följer listan på saker som ska göra nyårsfesten till succé:

7. Skit i fyrverkerier Alla andra smäller ju fyrverkerier. Varför ska du också elda upp dina pengar när du kan kolla på deras gratis?

6. Köp inte djupfryst oxfilé samma dag som den ska tillagas Den är inte lika god när den är kall..

5. Inga finkläder under matlagningen Säger sig självt.

4. Stanna kvar där du är 23.30 Detta är en säkerhetsåtgärd så att du inte råkar sitta i tunnelbanan när klockan slår tolv. Fulla människor i grupp rör sig extremt långsamt. För att få ett värdigt tolvslag är det bäst att stanna där du är.

3. Boka taxi i tid Omöjligt att få en taxi på nyårsafton. Om du vet att du ska ta en taxi boka den några timmar innan.

2. Sms går inte fram Om du av någon anledning får för dig att det skulle vara trevligt att ringa/smsa någon på nyår så ska du passa på antingen någon timme innan eller efter själva tolvslaget eftersom telenätet är rätt så överhettat.

1. Powernapa på dagen Jobbigt när man är så trött att man inte orkar vara vaken till tolv. Passa på att ta en siesta på dagen för att paja dygnsrytmen sådär lagom.

Inga kommentarer: