söndag 25 mars 2012

Resmål i Sverige


När man snackar semester snackar man ofta om utlandet. Åka till medelhavet, Thailand, en weekend i en storstad eller rentav backpacking runt halva jorden. Det här kanske kommer som en chock för er läsare men jag tror faktiskt att man kan semestra i Sverige. Här listas några internationellt gångbara turistmål som jag vill besöka i sommar, vem vill följa med?

8. Södertälje
Detta tips är för alla er därute med dålig ekonomi. Hoppa bara på pendeln så är du där på studs. I Södertälje finns ett bra utbud för regniga sommardagar, Tom Tits exempelvis. Will Ferrell har som ni alla vet en svensk fru, han har även årskort på Tom Tits. Södertälje har även ett kul äventyrsbad som heter Sydpoolen.

7. Stockholms Skärgård
Underskattat fenomen som inte finns på alltför många platser i världen. Vackra ställen som Sandhamn och Vaxholm skulle vara kul att ta sig till med hjälp av båt. Sägs bli rätt bra feststämning på Kabyssen under sommarmånaderna.

6. Kolmården
Åka på safari och kolla på delfiner. Apor och Kattdjur är roligast att kolla på.

5. Göteborg
Mycket bra sommarstad. Liseberg är ungefär 10x bättre än Gröna Lund.

4. Halland
Grymma stränder i Tylösand. Typ som att åka till råddan eller maggan.

3. Kebnekaise
Mäktig känsla att bestiga berg faktiskt. Svenska fjällen är helt fantastiskt vackra helt magiskt. Into the wild blandat med sagan om ringen.

2. Skåne
Bra stränder och massvis med roliga städer att besöka. Tennisveckan i båstad - ses.

1. Gotland
Raukar, ringmjuren, stockholmsveckan, medeltidsveckan och flest soldagar i Sverige.

Inga kommentarer: