söndag 20 maj 2012

Störst chans att vinna EM 2012

Vilket landslag har störst chans att kamma hem sommarens EM-turnering i Polen/Ukraina? 


1. Tyskland
Går alltid bra i stora mästerskap men har inte vunnit något på länge. Nu har de en gyllene generation på gång med Özil, Möller, Gomez, Neuer och Khedira.

2. Spanien 
De regerande europamästarna samt världsmästarna har bäst spelarmaterial på pappret men är inte lika motiverade som förut. Iniesta, Xavi och Villa kommer inte till EM-samlingen lika taggade att vinna som tidigare år.

3. Holland 
Förlorade VM-finalen senast mot Spanien och är hungrigare än någonsin. Van Persie har gjort sitt livs bästa säsong och kommer tillsammans med superstjärnor som Sneijder, Robben och Van Der Vaart utgöra ett av turneringens absolut främsta lag.

4. England
Har på pappret spelarmaterial i klass med Spanien, men vi vet ju alla hur svårt det engelska landslaget har när det gäller stora turneringar. Rooney, Gerrard och Terry skrämmer slag på vilka motståndare som helst.

5. Portugal
Har antagligen turneringens bästa spelare i Cristiano Ronaldo, som på egen hand skulle kunna vinna matcher med vilket lag som helst. Han ackompanjeras av Nani, Pepe och Coentrao.

6. Frankrike
Brukar vara bra i varannat mästerskap och var ju dåliga senast i VM vilket borde innebära en ganska bra turnering nu.. Landslaget är inte lika stjärnspäckat nu som det varit tidigare upplagor men laget kommer att bäras av Nasri, Benzema och Ribery.

7. Italien
Generationsskifte hos världsmästarna från 2006. Jag känner inte igen så många i truppen men Balotelli, Buffon och Pirlo är i alla fall några som kan leverera.

8. Sverige
Som Sverige spelat de senaste matcherna kanske jag skulle ranka oss högre än såhär. Tyvärr har vi både England och Frankrike i gruppen vilket luktar trubbel. Zlatan, Mellberg och Sebastian Larsson är våra starkaste kort.

9. Kroatien
Helt okej landslag som ska ledas av Olic, Modric och Kranjcar.

10. Danmark
Vann sin kvalgrupp före Portugal men har inte så mycket att säga till om mot de större nationerna. Nyckelspelare är Agger, Bendtner och Poulsen. Kul med unga Ajaxspelaren Christian Eriksen som får chansen, riktig supertalang.

Inga kommentarer: