tisdag 1 maj 2012

Det sämsta med att gå ut

Jag vet att jag tidigare sagt att detta ska vara en positiv blogg, men jag tycker det är så kul att hata lite ibland att jag inte kan motstå "sämstalistor". Det måste finnas något alternativ till utgång! Att gå ut på krogen är standard när man är ledig och vill ha kul. Varför är det så? Tycker nån människa seriöst att det är kul att gå ut?


8. Priserna
200 spänn för inträde, 20 spänn garderob, 50 spänn för en cola, 70 spänn för donkenbesök. Taxi? Hej då studiebidrag....

7. Dansa
Tråkigt att stå och "dansa". Dansen på krogen består ju mest av att digga till musiken och se cool ut med fingret upp i luften. Man blir trött i benen av att dansa.

6. Tiden på dygnet
Jobbigt att behöva vara vaken på natten. Mycket softare om man kunde festa på dagen.

5. Lukterna
Om man vill ut och ta lite frisk luft stinker det rök, vill man in på toa har någon missat hela toastolen så det stinker kiss, i baren stinker det svett, ibland släpper nån Rune en fjärt så hela dansgolvet stinker bajs och måste utrymmas.

4. Dissar
Att prata med tjejer på krogen kan verkligen få en att tappa självförtroendet. Till och med Värstakatten blir dissad ibland vilket svider till i hans hjärta. Då känner han att han kommer vara forever alone. Varför utsetta sig för detta?

3. Kön
Kö till baren, kö för att bli insläppt. Ibland kommer man inte ens in för att man är för ung, har för fula skor eller är för onykter trots att man bara druckit fanta.

2. Trängseln
Man står som packade sillar, folk går in i en hela tiden. Dansgolvet är så fullt att det får ett eget liv och folk bara trillar in i en hela tiden.

1. Dagen efter
Även fast jag inte dricker alkohol känner jag mig alltid lite bakis dagen efter. Ringande öron efter den höga musiken, ont i halsen efter allt skrik, svidande ögon och ihållande huvudvärk av sömnbrist. Dagen efter orkar man nästan aldrig göra något vilket innebär en dag fylld av ångest.

3 kommentarer:

Tim sa...

Klockren lista och bild!

Värstakatten sa...

Tänk festande utan köer, mitt på dagen med tjejer som inte dissar, billigt, nära hem...

Anonym sa...

Så sant! Alla anledningar till varför jag slutat gå ut. Men du missade en; ljudet! Det går inte att föra ett vettigt samtal med folk, utan man kan bara prata med en i taget och måste då skrika i dennes öra.
Nej, man kan bjuda hem folk. Laga god mat, dricka vin, umgås, lite soft bakgrundsmusik. Man hör varandra och kan alla prata om samma samtalsämne! Sedan kan man titta på film ihop eller spela något schysst spel.
Andra aktiviteter är att gå ut på restaurang och bio därefter. Har man haft en trevlig kväll med god mat och bio med goda vänner så är man så nöjd att åka hem och gå förbi alla som står och fryser i köerna in till uteställena. Man kan också bowla, spela biljard, köra laserdome.
På sommaren är det promenad i fina omgivningar och picknick som gäller. Eller grillkväll med kombinerat kubb/boule m.m. Såååå mycket roligare och 100 ggr mer kvalitetstid med vännerna!