onsdag 14 januari 2009

Bästa våningen att bo på i en lägenhet


Låt säga att du tänker flytta in i ett sexvåningshus och får välja att bo på vilken våning som helst. Valet bör övervägas noggrant och här kommer en liten guide med saker man måste tänka på.

7. Bottenvåningen Tungt om det blir översvämning. Det är även ganska stor risk att tjuvarna rycker i din dörr först när de är ute och rånar. Ett annat besvärligt problem som inte går att komma ifrån är att alla husets boende varje dag går utanför din dörr och gör oväsen.

6. Ettan Väldigt dålig utsikt precis som bottenvåningen. Om dörrarna är låsta på bottenvåningen är risken stor att tjuvarna även hinner upp till ettan.

5. Sexan Jobbigt att ta sig upp hela vägen om hissen inte funkar. Om det skulle börja brinna och du ska hoppa ut från sexan är du dessutom körd... En smart tjuv rånar även sexan då det inte passerar så mycket folk däruppe.

4. Femman Fortfarande så högt att det är farligt att låta självmordsbenägna emos och småbarn chilla på balkongen. Sen kan man inte bjuda in höjdrädda kompisar dit.

3. Trean Du har varken bra utsikt eller stora möjligheter att klara ett hopp ner på asfalten. Dock bra odds mot tjuvarna när man bor lite sådär i mitten.

2. Fyran Fin utsikt men ändå lagom högt för att kunna bjuda höjdrädda kompisar. Sen når inte bollar och annat som kidsen nere på gården kastar upp.

1. Tvåan Låg tjuvrisk, bra chanser att klara ett hopp eller springa ut om det börjar brinna. Inte så jobbigt om hissen börjar krångla, du bor även tillräckligt högt upp för att kunna gå runt naken utan att halva grannskapet kan kika rätt in.

2 kommentarer:

Patrik sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Niclas sa...

jag kör på penthouse azzå!