tisdag 6 januari 2009

Quattro Stagioni


För bara ett par månader sedan kunde ni här på the one and only list läsa om vilka veckodagar som är de bästa. Nu kommer listan om vilka månader jag längtar mest till såhär i den genomträngande kylan. 2008 är en stark kandidat till det bästa året i mitt liv, men 2009 ska banne mig bli ännu najsare!


12. Februari Årets minst roliga månad på grund av en rad olika skäl. Först och främst så är Februari kortare än de andra månaderna, den är även ofta den kallaste och såhär långt in i vintern uppskattas inte snön lika mycket som tidigare. Det som är kul med månaden är alla hjärtans dag, min namnsdag och att det ibland blir skottår.

11. Januari Månaden vi befinner oss i just för tillfället är faktiskt inte så hemsk. Man får tid att leka med sina nya julklappar, handla på rean, fortfarande njuta av snön med mera. Det ska även sägas att det inte går att sticka under stolen med det faktum att det inte finns så mycket att se framemot denna månad. Många hamnar i den klassiska januaridepressionen, och det är viktigt att ha framtidstro i mörkret.

10. November Mörkt och regnigt, men kanske den bästa tiden att krypa ner i soffan och se en schysst rulle. Nu är det trots allt okej att sitta inomhus och ta det lilla lugna om man så vill.

9. Oktober Påminner om November men är lite ljusare, lite varmare, lite bättre..

8. April Nu är våren här! Påsk och aprilskämt är något jag firar med råge. Man blir så in i norden lycklig när solen stannar kvar längre på kvällarna och man inte behöver glida med dunjacka längre.

7. September Har de senaste åren varit förträffligt härlig tack vare den varma sensommarluften och de långa dagarna. Man känner sig lätt nostalgisk när regnet börjar falla och man tänker tillbaka på sommaren som passerat snabbt som vinden.

6. Mars Månaden med allt! Snö, vår och födelsedagen! Mars går alltid så otroligt fort, vips så vart det sommar..

5. Maj Appropå månader som går fort... Maj måste ändå ta priset som årets snabbaste månad. Jag kommer ihåg när man gick i skolan hur mycket lovdagar som trycktes in här och där. Kristihimmelsfärd, pingst, första maj klämdagar till höger och vänster.

4. December Min favoritmånad i många år tills jag började digga solsken. Det som gör att den här tiden på året är så trevlig beror endast på julen. Tack vare jul så blir folk glada och snälla, och ger varann saker. Sen blir hela världen mycket finare med alla pynt och ljus överallt.

3. Augusti Skolan börjar, basketträningen börjar, äntligen får man träffa alla sina kompisar igen efter sommaren. Augusti är den månad då jag brukar tycka att det är bäst att bada. Fett varmt i vattnet. Sen kan man plocka svamp och käka kräftor.

2. Juni Skolavslutning och ledighet :D

1. Juli Perfekta månaden. Varmt och skönt, alla är glada och lediga. Ljust hela nätterna! Guud va jag längtar till Juli ;)


3 kommentarer:

smash sa...

Juni are ju baettre aen Juli. Det e i borjan av sommaren do man har massor av sommar kvar. Brukar dessutom vara mindre regn i Juni och man aer mest glad for att det aentligen e sommar.

Tobbe sa...

+Juni min födelsedag!+ Juli då vi brukar åka ut och reda :D

TObbeman sa...

Mena resa!