onsdag 22 augusti 2012

NBA säsongen 12/13

Försäsongen har knappt börjat för NBA-spelarna men redan nu kan man börja gissa vilka som kommer stå som vinnare i mitten av Juni. Denna sommar har varit full av sköna trades och många lag har blivit väldigt mycket starkare. Idag ska jag lista vilka lag jag håller som favoriter nästa säsong.


10. Boston Celtics
Garnett och Pierce blir bara äldre plus att Ray Allen stack till Miami. Om Boston Celtics ska gå bra i år hänger mycket på hur Rajon Rondo spelar.

9. Memphis Grizzlies
Grizzlybjörnarna Marc Gasol och Zach Randolph har många lag svårt med. Avslutade förra säsongen mycket starkt.

8. Indiana Pacers
Underskattat gäng som höll på att slå ut Miami Heat i slutspelet. Inga superstars men ett ungt lag med bra lagspel och rollfördelning kan skrälla stort i år.

7. Chicago Bulls
Förra årets segrare i grundserien kunde inte leverera utan Derrick Rose borta med korsbandsskada. I år kommer de att få det tuffare då han missar stora delar av denna säsong.

6. Los Angeles Clippers
Lob city har förstärkt med Lamar Odom och Grant Hill som ger det unga laget lite mer rutin. Blake Griffin och Chris Paul kan ta Clippers långt i slutspelet i år.

5. New York Knicks
Carmelo,  Tyson Chandler och Stoudemire borde presterat bättre än vad de gjorde förra säsongen. Visst både Carmelo och Stoudemire hade skadebekymmer, men jag tycker man ska kunna förvänta sig mer av ett lag med sådana klasspelare.

4. San Antonio Spurs
Rutinerade Tim Duncan, Manu Ginobili och Tony Parker är alltid starka.

3. Oklahoma City Thunder
Ett av NBA:s roligaste lag att se på, snabba, poängrika matcher med storstjärnorna Kevin Durant och Russell Westbrook i spetsen.

2. Los Angeles Lakers
Kobe och Gasol har haft det lite trögt de senaste säsongerna men får nu hjälp av Dwight Howard och Steve Nash. Fantastiska värvningar på två positioner som Lakers har haft problem med förut.

1. Miami Heat
Har varit NBA:s bästa lag de senaste två åren (med undantag från finalförlusten 2011 mot Dallas). Dessutom har de förstärkt med två klasspelare i Ray Allen och Rashard Lewis.



Inga kommentarer: