onsdag 17 december 2008

Kalle Ankas Jul


Kalle Anka är kanske Sveriges största tradition på jul. Viktigare än alladdin och risgrynsgröt och framför allt mer synonymt med jul än Kristi födelse. Frågan är om Kalle Anka kommer att fortsätta vara en lika viktig del av julen bland våra småsyskon och barn. Nu kan man ju spela in live-tv och så finns ju Kalle och hans vänner dygnet runt på Disney Channel. Därför är det sjuukt viktigt att kolla på Kalle Anka varje jul så tittarsiffrona fortsätter vara höga!

Här kommer en lista på de roligaste delarna!


10.Snövit Tycker inte om när man sjunger i filmer. I denna snutt ur Snövit så envisas dvärgarna med att sjunga konstant. Höjdpunkten är när Toker och Prosit bjuder upp Snövit och Prosit nyser med sån kraft att Toker bara flyger upp i takkronan. Lägg även märke till Butter när han sitter vid sin orgel och rockar, en av mina favoritdvärgar helt klart.

9. Askungen Vad är väl en bal på slottet? Tråkig, dötrist och...och... Alldeles underbar! Tjockismusen är jätterolig och det är kul att följa hur klänningen blir färdig.

8. Djungelboken Balou är kung! Höjdpunkten är när han drar Bagheera i svansen. Kolla minen på den förskräckta pantern. Sen ser apelsinerna sjukt goda ut när dom går runt å plockar käk. Mowgli har även han några träffsäkra kommentarer, som klassikern - Eeeta myrer?!

7. Hacke Hackspett Högt tempo i denna snutt som var min favorit när jag var yngre. Papapariaria parapa paapaa paa. Fortfarande väldigt underhållande.

6. Tomtens Verkstad Massvis med detaljer överallt i denna mysiga verkstad! Den schackrutiga färgen som en av nissarna målar med är smått fantastisk. Frågan kvarstår- är det möjligt att framställa en sådan färg på riktigt? Kanske en fråga för programmet Boston Tea Party?

5. Lady och Lufsen Sacramento idiota! jag ska giva dig på moppo!

Blir inte mer romantiskt än när Lufsen petar över köttbullen med nosen till Lady som för övrigt måste vara den sötaste cockerspanieln i världshistorien.

4. Robin Hood Här är det ormen och kungen som tillsammans utgör några av de roligaste sovande figurerna i världshistorien.

3. Plutos Julgran Piff och Puff råkar följa med i granen som Musse Pigg hugger ner ute i skogen. Sen hittar pluto dem och blir sugen på att leka. Sen förstör han granen. Anledningen till placeringen är så pass hög är på grund av att det är utomordentligt vackert när Piff och Puff promenerar runt på kvistarna inne i granen.

2. Tjuren Ferdinand Hur kan en tjur som sitter å luktar på blommor komma på andraplatsen kanske du säger. Då säger jag: Honom ska vi ha! Jag älskar hans morsa som är klok fast hon är ko och alla banderiljärer som svankar asmycket och picadorerna och matadoren som vill bli stångad.

1. Musse Pigg på Camping Hur många gånger har du inte önskat att du hade den här husvagnen?? Heelt fantastisk. Klassikern är när Musse och Kalle äter majskolvar så snabbt att det låter som skrivmaskiner.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tomtens Verkstad bör helt klart vinna! Det är en fröjd för ögat att se, Say Moma ;D

Niclas sa...

äntligen en bra lista!! :) stämmer hyfsat bra faktiskt, fast fågeljäveln borde vara sist, hehe.