onsdag 31 december 2008

Nyår



Nu är det ett nytt år på ingång. Här är listan på saker man behöver göra, för att kvällen ska bli något alldeles extra..

5. Stället - Ett bra ställe att vara på är grunden för en lyckad nyårsafton.

4. Äta god mat, det hör till en nyårsafton!! minimum tre rätter ;D

3. Fyrverkerier - Det hör till nyår och det en trevlig och vacker tradition. Dock är det dumt att lägga ner för mkt pengar på det, när man bokstavligen talat eldar upp sina pengar..

2. Dricka och festa - Blir det en lyckad fest på nyår så kommer man komma ihåg det i många år! Dert brukar alltid bli lite extra trevlig stäming när det nya året ska firas! Tyvärr kan man bli lite för full och nyår blir kaos;S

1. Vännerna - Att tillbringa nyår med vännerna är det absolut viktigaste! Då spelar det andra ingen roll;)

måndag 29 december 2008

Tilltugg:)

Både bloggare T och Katten tycker mycket film och godis! Ännu bättre är när man kompinerar de båda! Nu ska ni få en lista på de godaste sakerna man kan stoppa i sig till en bra film.
7. Cola - En riktig partyhöjjare...
6. Tårta - Gott, men man blir mätt fort och det går snabbt att äta.
5. Naturgodis - Själva namnet låter ju lockande och det är bra för själen..... Men njae, vita chokladbollar och nötter räcker bara till en femteplats.
4. Glass - Mums! Ben & Jerrys är himla gott, särskilt brownie
3. Chips - Finns många sorter och det är helt sjukt gott att dippa:) Stortminus för all geggig potatis som fastnar mellan tänderna.
2. Popcorn - Hör hemma till film! och är gjort på majs, det kan väl inte vara så onyttigt?:)
1. Karamellkungen - Film och festhöjjare nummer uno, HONOM SKA VI HA!

lördag 27 december 2008

Sporter jag skulle vilja hålla på med om jag inte höll på med basket


Vilka är världens roligaste sporter? Här listar jag de som jag helst provar på 2009!


10. Bågskytte Legolas och Robin Hood- två av de coolaste hjältarna i världshistorien är båda ruskigt duktiga pilbågsskyttar. Tyvärr är bågskyttesporten lite för enformig för min smak men den skulle lätt kunna göras mer intressant. Mitt förslag: Deltagarna ska ta sig igenom en simulerad sherwoodskog och skjuta så många orcher de kan på kortast möjliga tid. Det ska även finnas olika banor och fiender beroende på tävling.

9. Spjutkastning En anrik sport med härkomst från det antika Grekland. Skulle vara kul att kunna kasta ett spjut som spartanerna i 300. Sverige behöver en Torkildsen eller Pitkämäki faktiskt.

8. Vattenpolo Varje sommar spelas denna plaskiga lek bland charterresenärer i hotellpooler runtom i Europa. Man har kul samtidigt som man får en jämn solbränna. Även populärt bland Luke och grabbarna i O.C.

7. Bowling Discobowling är roligast. Detta är en sport som jag är ganska okej på, tror jag fick 160 i en serie nån gång.

6. Quidditch Intressant sport som ännu inte slagit igenom. Skulle toppa listan om det inte fanns såna där farliga dunkare som ibland blir helt galna.

5. Bob Som att åka pulka fast mycket fortare.

4. Beachvolleyboll En sport som lämpar sig perfekt för sommaren och för att lära känna folk på stranden. Synd bara att man bränner sönder fötterna på den heta sanden.

3. Klippdykning Tänk vad mäktigt att slänga sig utför 20 meter höga vattenfall. Adrenalinkicken jag får från att hoppa från 5 meter är redan den fantastisk. Wow

2. Dragkamp Tänk vilken lagkänsla man skulle ha! Ett gäng som jobbar tillsammans och bara ska försöka bli så hajpade som möjligt.

1. Le Parkour Att klättra på byggnader och att ta sig mellan hustak så snabbt som möjligt är något jag tror alla skulle vilja klara av. Kolla öppningsscenen i Casino Royale eller den franska rullen 51st District för att bli frälsta precis som jag ;)

måndag 22 december 2008

JULEGODIS

I December rusket är det många där hemma, som gör julgodis med familjen! Här är listan med de bästa och godaste godsakerna som kan värma upp frusen själ ;D

5. Ischoklad - Gott, men inte mer än en per år! 

4. Mintkyssar -  Lite för starka annars perfekt:)

3. Knäck -  En klassiker! Dock räcker det med några stycken;)

2. Chokladris -  Enkelt att göra och mycket gott att äta en säker tvåa!

1. Farmors Kola - Söta och smaskikata, helt enkelt! 

söndag 21 december 2008

Sveriges största städer


Jag har många gånger ställt mig frågan om jag nånsin kommer att vilja bo i nån annan svensk stad än Stockholm. Dagen då jag kanske vill plugga eller spela basket ute i landet kan mycket väl komma snart så jag googlade på vilka som är de populäraste tätorterna i vårt avlånga land.
Det ska även tilläggas att det här är den första faktabaserade listan i bloggen någonsin. Det lär komma flera.


5. Västerås Mitt enda minne från staden är när jag spelade Aros-cupen 2002.. Såg tyvärr inte så mycket av staden under mitt korta besök, dock minns jag en suverän pizzeria och massa bra fotbollsplaner.

4. Uppsala Ungdomens stad med Pelle Svanslös och feta domkyrkan. Fyrishovsbadet är faktiskt en av de bästa simhallar jag sett, hopptorn och vattenrusch i världsklass.

3. Malmö Jag är faktiskt halvskåning så språket skulle inte bli något problem om ja flyttade ner. Köpenhamn och Lund ligger i närheten vilket är grymt om man vill plugga. Om jag flyttar dit vill jag antingen bo i Turning Torso eller Rosengård.

2. Göteborg Massvis med trevliga människor i den här staden! Tyvärr så skulle jag nog bli överkörd av någon spårvagn så småningom eftersom de verkligen är ÖVERALLT! Liseberg ger förstås pluspoäng.

1. Stockholm Har det mesta. Bland annat förorten Sollentuna som är en av världens vackraste platser. Edsviken, ekarna i Viby, luffarna vid Väsjöbacken, pizzeriorna i Helenelund, Kärleksudden vid Norrviken. Här finns allt. Onödigt att flytta nästan ;)

onsdag 17 december 2008

Man har ju hört talas om att "Clas Ohlson har allt...." Därför ska ni få en lista på de mest otippade sakerna som säljs hos Clas... :D
5. Livbojshållare - Det är ju helt klart bra att ha minst en livboj i båten! Då kan det det ju vara utmärkt med denna hållare till! Men får man inte med livboj och hållare när man köper båten???

4. Pennskanner - för text och siffror. Idealiskt för skoltrött ungdom eller, när man behöver skanna text/streckkod. Ansluts snabbt och enkelt till dator med USB. Kan användas av både höger- och vänsterhänta och har språkstöd för svenska, finska, norska, danska och engelska. Hmm nått att önska sig i julklapp nästa år?? Väldigt smart uppfinning!
3. Popcatcher the Ripper -
Spela enkelt in musik utan prat och reklam från valfri radiostation. Ställ in din favoritradiokanal och vänta medans radion "lär sig" radiokanalen. Låtarna lagras sedan på ansluten MP3-spelare eller minne! Sjukt bra sätt att fixa musik 1. när man inte vet vad artisten heter 2. Man har inget nerladdningprogram 3. man vill sluta ladda hem när ipredlagen kommer i mars! Kul ide och nyteknik ett måste för den köptokiga tekniknörden??:)

2. Hundpejl med GPS-teknik - Jägaren kan följa hundens rörelse i terrängen. Ljusstark färgskärm och robust halsband med integrerad GPS-sändare samt speciellt balanssystem som gör att antennen alltid är riktad mot himlen för optimal signal. Sändaren på halsbandet sänder signalen till den handburna GPS-mottagaren upp till var femte sekund och visar hundens position samt vad den passerat. Via Dog Tracker-funktionen kan du även se om hunden är på språng eller stillastående.... Hur coolt är inte det?:) Borde göra jakten till en barnlek! Eller för den som bara vill hålla koll på vovven! Man kanske skulle skaffa en till sambon/pojk-flickvännen :D
1. Bättre än Q.... Väl lämpad för båtar, bilar, motorcyklar och liknande. Skydda och spåra fordon över hela världen. Ett komplett system för övervakning och fjärrstyrning med hjälp av GSM och GPS. Inbyggd GPS-mottagare som håller reda på var objektet befinner sig. Få positionsbestämmelser via SMS, programmera enheten att larma så fort fordonet/båten rör sig utanför ett specificerat område. Koordinaterna man får från larmet knappar man in på www.axtech.se och ser var objektet befinner sig på en väldetaljerad karta, även hastighet visas. Möjlighet att ringa upp larmet och avlyssna. Utöver själva GPS funktionerna finns möjlighet att fjärrstyra.....
Nu märks det att vi har kommit in i tvåtusentalet! Helt sjukt coolt!!! För företagaren eller kanske maffian? ;) eller varför inte hålla på koll på båten över vintern!? Det här skulle inte ens 00agenterna tacka nej till! man slipper ju följa efterskurken i bilen bakom, eller krypa ner i bagageluckan :D

Kalle Ankas Jul


Kalle Anka är kanske Sveriges största tradition på jul. Viktigare än alladdin och risgrynsgröt och framför allt mer synonymt med jul än Kristi födelse. Frågan är om Kalle Anka kommer att fortsätta vara en lika viktig del av julen bland våra småsyskon och barn. Nu kan man ju spela in live-tv och så finns ju Kalle och hans vänner dygnet runt på Disney Channel. Därför är det sjuukt viktigt att kolla på Kalle Anka varje jul så tittarsiffrona fortsätter vara höga!

Här kommer en lista på de roligaste delarna!


10.Snövit Tycker inte om när man sjunger i filmer. I denna snutt ur Snövit så envisas dvärgarna med att sjunga konstant. Höjdpunkten är när Toker och Prosit bjuder upp Snövit och Prosit nyser med sån kraft att Toker bara flyger upp i takkronan. Lägg även märke till Butter när han sitter vid sin orgel och rockar, en av mina favoritdvärgar helt klart.

9. Askungen Vad är väl en bal på slottet? Tråkig, dötrist och...och... Alldeles underbar! Tjockismusen är jätterolig och det är kul att följa hur klänningen blir färdig.

8. Djungelboken Balou är kung! Höjdpunkten är när han drar Bagheera i svansen. Kolla minen på den förskräckta pantern. Sen ser apelsinerna sjukt goda ut när dom går runt å plockar käk. Mowgli har även han några träffsäkra kommentarer, som klassikern - Eeeta myrer?!

7. Hacke Hackspett Högt tempo i denna snutt som var min favorit när jag var yngre. Papapariaria parapa paapaa paa. Fortfarande väldigt underhållande.

6. Tomtens Verkstad Massvis med detaljer överallt i denna mysiga verkstad! Den schackrutiga färgen som en av nissarna målar med är smått fantastisk. Frågan kvarstår- är det möjligt att framställa en sådan färg på riktigt? Kanske en fråga för programmet Boston Tea Party?

5. Lady och Lufsen Sacramento idiota! jag ska giva dig på moppo!

Blir inte mer romantiskt än när Lufsen petar över köttbullen med nosen till Lady som för övrigt måste vara den sötaste cockerspanieln i världshistorien.

4. Robin Hood Här är det ormen och kungen som tillsammans utgör några av de roligaste sovande figurerna i världshistorien.

3. Plutos Julgran Piff och Puff råkar följa med i granen som Musse Pigg hugger ner ute i skogen. Sen hittar pluto dem och blir sugen på att leka. Sen förstör han granen. Anledningen till placeringen är så pass hög är på grund av att det är utomordentligt vackert när Piff och Puff promenerar runt på kvistarna inne i granen.

2. Tjuren Ferdinand Hur kan en tjur som sitter å luktar på blommor komma på andraplatsen kanske du säger. Då säger jag: Honom ska vi ha! Jag älskar hans morsa som är klok fast hon är ko och alla banderiljärer som svankar asmycket och picadorerna och matadoren som vill bli stångad.

1. Musse Pigg på Camping Hur många gånger har du inte önskat att du hade den här husvagnen?? Heelt fantastisk. Klassikern är när Musse och Kalle äter majskolvar så snabbt att det låter som skrivmaskiner.

tisdag 16 december 2008

måndag 15 december 2008

Roligaste attraktionerna på Gröna Lund


Lystring, lystring! Gröna Lund ska öppna en ny bergochdalbana 2009!
Bergochdalbanan heter Insane och det går att läsa mer om den på http://www.gronalund.com/. Sen har nöjesfältet även ansökt om att bygga världens högsta slänggunga. 100 meter över havet.
Här kommer min lista över de viktigaste sakerna att åka en dag på grönan.
10. Jetline Världens tråkigaste bergochdalbana. Fattar inte varför inte Gröna Lund har byggt en Insane förräns nu.
9. Extreme Egentligen för snurrig för min smak, mår mest illa.
8. Lilla Fritt Fall Jättehärlig attraktion som är till för barn. Ordentligt sug i magen har den dock.
7. Blå Tåget Klassiker från 1935. Väldigt charmig.
6. Fritt Fall Den e kul typ första gången. Men inte värt att stå i kö i flera timmar för att åka mer än en gång..
5. Radiobilarna Gå ihop ett gäng och kom överens om att krocka med en och samma bil hela tiden. Bilen ni ska krocka med ska förstås vara nån utomstående. Helt sjukt kul å se hur de reagerar.
4. Lustiga Huset Det där rummet som lutar mer än det ser ut att göra är bäst!
3. Flygande Mattan Mest underskattad av dem alla. Fantastisk! Påminner iofs om Lisebergs Rainbow som havererade i somras, vilket sänker betyget en aning.
2. Pop-expressen Oj så det kittlar i magen! Enda attraktionen som Gröna Lund och inte Liseberg har.
1. Katapulten Som fritt fall fast bättre. Bästa åket nu innan Insane kommit ut ;)

klassiker

Under julen brukar man kunna tillbringa mer tid med familjen. Därför kommer nu en lista på Familjespelsklassiker för er som har lite tid över under julen:D


10. Fyra i rad - Ett spel som håller hjärnan i trim, går endast att spela två stycken! Därav den dåliga placeringen!


9. Vem där??? - Vem är den mystiske person din motspelare har dragit? Är det någon med stor näsa? ...någon med hatt? ...eller någon som är rödhårig? Roligt spel!! Lämpar sig lite mer för yngre, och går endast att spela två personer..


8. Den försvunna diamanten - Roligt att spela, tyvärr tycker jag att det är lite för mycket "lotto" om vem som hittar diamanten först!


7. Risk - Fruktansvärt kul spel där man ska kriga och ta över världen! Dock lämpar det sig kasnke inte under julen med familjen därav "bara" en sjundeplats, Lätt det roligaste spelet med man kan spela med killpolarna!


6. Tumble - Dra ut en kloss ur trätornet, och bygg vidare på det. Men du får inte vara klumpig. Om tornet välter har du förlorat. Kul spel men är man en vinnare så blir man j****gt förbannad när tornet rasar ;)


5. UNO - Ju fler som spelar desto roligare blir det! Speciellt med poängräkning!


4. Musfällan -Kämpa om poängen genom att ta bort brickor från spelet utan att fjädern rör sig, Ett gammalt spel som man aldrig tröttnar på!


3. Monopol - Kan ta lite vääl långt tid.... Men finns inget bättre än ett parti monopol på ett långt och härligt sommarlov!


2.. Twister - Familjespel där det gäller att vara smidig och hålla balansen har blivit en klassiker de senaste åren!


1.... FIA MED KNUFF - El Classico numero uno ;) Finns även en variant för de lite äldre(Fia med hutt) ;D bör testas!

Bästa degejmaren

Vem i min vänskapskrets kan mest om degejm? här kommer en konventionell liten lista.

4. Coke Har alla verktyg som behövs för å bli en master pua. Läst böckerna och använt sig av tipsen även i fältet.
3. Värstakatten Enligt honom själv var han först med att börja läsa om degejmandet, och har efter det slukat allt material som finns.
2. Flower Power Rookien som har bollar av stål. Killen degejmar järnet direkt efter hur man ska och gör det bra.
1. Smash Gurun som vet allt man behöver veta. Ett levande uppslagsverk i degejmandets värld.

fredag 12 december 2008

Julfilmer


Har du inte kommit i julstämning än? Se dessa rullar med några goda lussebullar ;)

4. Ensam hemma Ettan och tvåan är de bästa. Jag drömmer fortfarande om att fixa massa fällor ifall det skulle dyka upp ett par skurkar. Detta är filmer man inte tröttnar på i första taget.

3. Sunes Jul Kanske inte räknas som en film då den visades som julkalender. Ändå en galen klassiker som alla borde se.

2. Love Actually En av mina favoritfilmer alla kategorier. Bästa feelgood-filmen ever som faktiskt utspelas kring jul.

1. Tomten är far till alla barnen Enligt min mening den bästa svenska film som gjorts. Kan aldrig sluta garva när Peter Haber bankar skiten ur den stackars tomten i slutet. En jultradition utan dess like.

sommar -09

Vi brukar vara ett gäng grabbar som varje år åker på semester. Eftersom vi är helt gäng killar som gillar att göra saker i sista minuten kommer därför en lista på ställen vi borde åka till(eller iaf nått av ställena)

5. Magaluf - BCM är ett måste, bästa kvällen! iof bättre strand än i zakke men med för många strandallternativ är det svårt att hålla ihop ett grabbgäng roligare om man håller ihop.... ETT STORT MINUS

4. Indonesien - För den som vill åka bort lite längre och få lite mer för pengarna. 100 SEK = ca 142 450 INR. Det vore väl soft att åka bort en månad eller nått och softa i indonesien;D

3. Egypten - TIA ;D utfäster en belöning för den som kommer på förkortningen! Bra priser, pyramider och snorkling i världsklass måste jag säga lockar!! ingen aning om hur utelivet är eller allt runt omkring men det är nog värt ett försök!?
2. Zakynthos - Jag skulle ranka det som en av de bästa resorna hittills vet att mago inte håller med. Men ett resemål hit vore riktigt kul jag kan itne komma på nått negativt med förra resan. Skönare dansgolv mer utbud än maggan och volleybollnät i vattnet :) allt man behöver för en bra grabbresa!

1. USA - Eftersom vi aldrig skulle kunna komma överens om något annat ställe bör vi åka till USA och hälsa på Martin! Boendet och umgänget har martin redan fixat så det är bara att sätta sig på planet ;D
Här med startar omröstningen för resemålet sommar 09! Andra destinationer går att föreslå;)

torsdag 11 december 2008

Det roligaste man kan göra i snön


Tips på vad man kan göra i snön:


7. Snöänglar Perfekt om man är naken och behöver svalka sig lite.

6. Snölyktor Mysigt med en snölykta vid grinden eller vid dörren utanför hemmet, lätt att tillverka om det finns bra med kramsnö.

5. Snögubbar Här finns det utrymme för kreativitet! Vem har sagt att en snögubbe måste bestå av 3 snöbollar? Sen kan man byta ut morotsnäsan mot en selleri eller vad som helst. Stajla med en snygg mössa och coola solbrillor.

4. Snöbollskrig Grymt rolig aktivitet som kan vara farlig. Akta er för att mula fel personer och kasta för Guds skulle inga isbollar i ansiktet på folk.

3. Snowracer Se upp i backen tusen hål i nacken! Mycket roligare än stjärtlappar, tefat och pulkor som man inte kan styra. Extra roligt att åka på gupp.

2. Snowboard Både coolt och roligt. Tyvärr ganska svårt men övning ger färdighet.

1. Snöskoter Norrländskt nöje som alla borde prova på. Går riktigt riktigt fort

Juletid


Så här runt jul är risken att man äter julbord ganska stor. Därför tänkte jag lista de minst goda maträtterna som brukar serveras...


5. Prinskorv.. Usch!! Visst det är lite juligt så det kan få vara kvar på julbordet men jag äter det inte! Korv med bröd kan jag äta någon annan del av året..


4.Lutfisk.. vad är vitsen med lutfisk?? äta lite nyttig mat på slutet av allt, när man redan är svullen som en ballong?? Det kankse är bra för samvetet men vem är sugen på lutfisk när man har avnjutit ett helt julbord??


3. Janssons frestelse.. Det är inte direkt någon frestelse och jag blir inte ens sugen på att smaka.. vem kom ens på att ha ansjovis i den där röran?


2. Memosa sallad.. Det kasnke bara är vi som har denna hemska sallad på vårat julbord? Men jag råkade ta lite för mkt av den som barn, trodde väl att det var skagenröra ;) Nu förtiden klarar jag inte ens av att titta på den..


1. Julskinka! Shit det är så fruktansvärt äckligt! Nää nu driver jag bara julskina är det bästa på julbordet och på min lista fanns det bara fyra saker som inte hörde hemma ;D
Tack för mig, hej

onsdag 10 december 2008

Lucia


Tillbaka igen! Nu ska jag börja skriva listor igen, jag gick in i listväggen i novembermörkret men är nu tillbaka i toppform. Här kommer en lista på de ballaste sakerna man kan klä ut sig till i luciatåget. (Listan inspirerades av Hedlund i Santa Barbara, peace mannen ;)

5. Tärna Softa lite! Lätt det tråkigaste man kan vara i tåget och även det som flest väljer.
4. Stjärngosse Muppigt värre i min bok. Ser ju ut som en KKK-anhängare banne mig.
3. Tomtenisse Det som jag själv oftast klädde ut mig till som ung. Tomtarna har alltid haft högre status en mupparna i ku-klux klan.
2. Lucia Den som går först i tåget har förstås en hög status. Särskilt coolt är det när en kille är Lucia.
1. Pepparkaka Den som kom på att man kan vara pepparkaka i luciatåget borde få nobelpriset. Väldigt charmigt är det när de gyllenbruna gubbarna stämmer upp i "tre gubbar från peppakakeland" självklar vinnare!