måndag 20 februari 2012

Manliga trender 2012


I Sverige så finns det inte så mycket utrymme att sticka ut i klädesväg. De flesta följer samma mönster - Jeans och tröja. Här listas några sätt man ska klä sig på om man vill uppfattas som "medveten".

6. Sportiga killen
Att klä sig sportigt är väldigt populärt och även väldigt snyggt. Den sportiga killen köper sina kläder i sportbutiker eller på naturkompaniet. Går alltid med sneakers, hoodie och funktionella jackor. Sportiga killen är ofta vältränad och har gärna keps på sig. Pratar ofta i handsfree och har en bag slängd över ena axeln vart han än går. Populära märken är: Nike, Adidas, Haglöfs. Hitta inspiration på Sats i innerstan samt i fotbollsallsvenskans omklädningsrum.

5. Rockstar
En riktigt häftig stil som funkar om du är snygg och har bra självförtroende. En rockstar har alltid långt hår alternativt helt flintis. Tajta läderbyxor, skinnjacka med nitar, svart t-shirt med ett urtvättat AC/DC-tryck på funkar mycket bra. Nyckelord är svart, läder, tatueringar, nitar och kajal. För inspiration kolla Mystery eller Heavens gate inne på Hell's Kitchen. Denna stilen är mycket populär i Kalifornien men har inte fått något egentligt genomslag på nattlivet i Stockholm ännu.

4. Preppy
Tänk rika unga collegestudenter i nordöstra USA. Pikétröja med chinos, solglasögon och en "man-bag". Knyt gärna en kashmirtröja lite ledigt över axlarna. För att du ska kunna köra på den här stilen måste du vara slätrakad, välkammad och väldigt ren. Färgerna går i blått, beige och vitt och om man vill vara lite vågad kan man köra rött. Funkar även med mörkblå blazer och lite löst sittande skjortor. Populära märken: Gant, Ralph Lauren. För inspiration kolla Gossip Girl.

3. Hipster
Klär sig så gubbigt som möjligt! En typisk hipster finner man på söder gärna i en vintagebutik. Sotarmössa, för korta byxor, enfärgad/randig oversize tischa med converseskor. Hipsters gillar även accessoarer som tygväskor, glasögon i rayban-modell och iphone-fodral hängandes runt halsen. Denna stil passar smala människor som gillar indie-pop. Frisyren ska se ut som oskar linnros- kort på sidorna med en lång lugg som kammas uppåt/bakåt. Mac-produkter är ett måste likaså en vältrimmad mustasch. Populära märken: Whyred, Acne, Cheap Monday, Hope, April 77. För inspiration googla på diverse band som spelas på p3.

2. Brat
Backslick, kostym och blanka skor. Stekarlooken är väldigt populär på nattklubbar då den symboliserar makt och pengar. Nyckeln är att man alltid ska vara välgroomad och ha skjorta eller kavaj. Populära märken: Hugo Boss, Gucci, Armani, Tiger. För inspiration gå till Café Opera.

1. En riktig man
Helskägg, kängor, flanellskjorta och rufsigt hår. Den här trenden går ut på att se ut som att man inte bryr sig om hur man ser ut. För att få rufsigt hår behöver man lite vax och för skägg behöver man gener. Det är en balansgång mellan att vara en sluskig knarkare till att vara en medveten skogshuggarman. Skillnaden är att jeansen inte ska vara smutsiga på riktigt och att håret inte ska vara smutsigt på riktigt. (Detta är stilen värstakatten själv kör).

Inga kommentarer: