måndag 27 februari 2012

Svenskar i Hollywood


Varför är svenskar så populära i Hollywood? Jag tror att det beror på att vi är snygga och rätt hyfsade på engelska. Det kan också vara som så att svenska filmer har så usla budgetar att våra talanger söker sig bort från göta kanal 2 och en gång i phuket. Här listas svennarna som lyckats bäst!

11. Bondbrudarna
Izabella Scorupco, Maud Adams, Britt Ekland (tidigare gift med Peter Sellers), Mary Stavin (tidigare gift med George Best) samt Kristina Wayborn. Det de har gemensamt är att de alla varit fotomodeller eller miss worldvinnare.

10. Snabba Cash-gänget
Fares Fares och Joel Kinnaman spelar skurkar i Daniel Espinosas Safe House som går på bio nu. Joel Kinnaman var även med i the girl with the dragon tattoo, the darkest hour samt tv-serien the killing.

9. Pernilla August
Att spela Anakin Skywalkers morsa är stort.

8. Peter Stormare
Varit med i många filmer bland annat Armageddon och Chocolat. Har även medverkat i tv-serierna Seinfeld och Prisonbreak.

7. Milleniumparet
Noomi Rapace var med i nyaste Sherlock Holmes-rullen och Mikael Nyqvist med i senaste Mission Impossible.

6. Lena Olin
Chocolat, Remember me, The Reader, Casanova med flera.

5. Dolph Lundgren
Mest känd som Ivan Drago men har även spelat He-Man, lite actionrullar runt 90-talet samt Expendables. Även varit med i en bondfilm.

4. Malin Åkerman
Snygg brud som varit med i Harold & Kumar, The Heartbreak kid, 27 Dresses, The Proposal, Trubbel i Paradiset samt TV-serien Entourage.

3. Max Von Sydow
Extremely loud and incredibly close gav Max en Oscarsnominering i år! Han har en enorm rollista med filmer som Excorsisten, Robin Hood, Shutter Island och Minority Report.

2. Skarsgård
Stellan har varit med i Pirates of the Carribean, Mamma Mia, King Arthur, Deep Blue Sea, Änglar och Demoner, samt Thor och The Girl with the dragon tattoo. Alexander är med i True Blood och Generation Kill samt filmen Straw Dogs och figurerar ofta på snyggast-i-världen-listor.

1. Greta Garbo och Ingrid Bergman
Utan tvekan de största svenska filmstjärnorna någonsin. Båda två har stjärnor på den kända Walk of Fame i Hollywood. Ingrid belönades med inte mindre än 3 Oscars och blev totalt nominerad 7 gånger. Vann även 4 Golden Globes. Greta Garbo blev utnämd till världens 5:e bästa skådespelare någonsin av det amerikanska filminstitutet, och på plats 38 av Empire.

6 kommentarer:

Party Partiet sa...

glöm inte svenskarna från Titanic!

Värstakatten sa...

Eller dom i the beach

Patrik sa...

Max von sydow är ej svensk, har inget svenskt pass endast franskt! avgå!

Värstakatten sa...

http://sv.wikipedia.org/wiki/Svensk

nuff said

Anonym sa...

Dolph har väl banne mig inte varit med i en bondfilm

Värstakatten sa...

kort kort inhopp i a view to a kill. han är skurk i bakgrunden vid travbanan.