måndag 27 februari 2012

Svenskar i Hollywood


Varför är svenskar så populära i Hollywood? Jag tror att det beror på att vi är snygga och rätt hyfsade på engelska. Det kan också vara som så att svenska filmer har så usla budgetar att våra talanger söker sig bort från göta kanal 2 och en gång i phuket. Här listas svennarna som lyckats bäst!

11. Bondbrudarna
Izabella Scorupco, Maud Adams, Britt Ekland (tidigare gift med Peter Sellers), Mary Stavin (tidigare gift med George Best) samt Kristina Wayborn. Det de har gemensamt är att de alla varit fotomodeller eller miss worldvinnare.

10. Snabba Cash-gänget
Fares Fares och Joel Kinnaman spelar skurkar i Daniel Espinosas Safe House som går på bio nu. Joel Kinnaman var även med i the girl with the dragon tattoo, the darkest hour samt tv-serien the killing.

9. Pernilla August
Att spela Anakin Skywalkers morsa är stort.

8. Peter Stormare
Varit med i många filmer bland annat Armageddon och Chocolat. Har även medverkat i tv-serierna Seinfeld och Prisonbreak.

7. Milleniumparet
Noomi Rapace var med i nyaste Sherlock Holmes-rullen och Mikael Nyqvist med i senaste Mission Impossible.

6. Lena Olin
Chocolat, Remember me, The Reader, Casanova med flera.

5. Dolph Lundgren
Mest känd som Ivan Drago men har även spelat He-Man, lite actionrullar runt 90-talet samt Expendables. Även varit med i en bondfilm.

4. Malin Åkerman
Snygg brud som varit med i Harold & Kumar, The Heartbreak kid, 27 Dresses, The Proposal, Trubbel i Paradiset samt TV-serien Entourage.

3. Max Von Sydow
Extremely loud and incredibly close gav Max en Oscarsnominering i år! Han har en enorm rollista med filmer som Excorsisten, Robin Hood, Shutter Island och Minority Report.

2. Skarsgård
Stellan har varit med i Pirates of the Carribean, Mamma Mia, King Arthur, Deep Blue Sea, Änglar och Demoner, samt Thor och The Girl with the dragon tattoo. Alexander är med i True Blood och Generation Kill samt filmen Straw Dogs och figurerar ofta på snyggast-i-världen-listor.

1. Greta Garbo och Ingrid Bergman
Utan tvekan de största svenska filmstjärnorna någonsin. Båda två har stjärnor på den kända Walk of Fame i Hollywood. Ingrid belönades med inte mindre än 3 Oscars och blev totalt nominerad 7 gånger. Vann även 4 Golden Globes. Greta Garbo blev utnämd till världens 5:e bästa skådespelare någonsin av det amerikanska filminstitutet, och på plats 38 av Empire.

söndag 26 februari 2012

Present till 23-årig kille


Den 15:e Mars fyller Värstakatten 23. Om ni inte redan köpt en present eller kanske vill köpa en till kan ni läsa min önskelista för några ledtrådar.

6. Pengar/presentkort
Ska endast ges av föräldrar eller släktingar. Kan bli konstig stämning om någon fattig polare ger dig en röding.

5. Kläder
Att köpa kläder kan vara svårt om man inte riktigt känner personen eller vet vad den har för storlek. Satsa på kalsonger, mössor, halsdukar eller snygga basketlinnen. Typ New York Knicks eller La Lakers är snygga.

4. Accessoarer
Ett snyggt armband eller halsband uppskattas lika mycket av oss grabbar som det uppskattas av er tjejer. Ta reda på vad personen har för mobil och köp ett snyggt mobilskal. En personlig önskan i år är en sån där plånbok från pulp fiction där det står bad mother fucker på.

3. Filmer & spel
En snygg box med sagan om ringen-trilogin skulle uppskattas av många killar. Jag samlar på DVD-filmer och blir glad för det mesta i filmväg särskilt om du själv kan rekommendera den. Spel uppskattas av alla 23-åriga killar. Fråga hans kompisar om han gillar sportspel, bilspel, first person shooter eller fantasygrejer. Brädspel uppskattas även det. Köp GTA V när det kommer! Alla killar älskar GTA.

2. Elektronik
Kostar mycket pengar men kommer ALLTID uppskattas. Min bästa present på länge var ett PS3 jag fick förra året. Spelkonsoler, datorer, mobiler, hörlurar, högtalare.

1. Upplevelser
Överraskningsfest, skattjakt som på barnkalas eller varför inte go-kart. Upplevelser som fallskärmshoppning eller en weekend i new york uppskattas säkert av många. Massage, cybertown, middag med vänner.

onsdag 22 februari 2012

Aviciis bästa låtar


Att producera housemusik har blivit en svensk nationalsport och på DJ Mags lista över världens 100 bästa DJs kommer två svenskexporter på topp 10. Swedish House Mafia på tiondeplats och Avicii på en sjätteplats. Hemma i Sverige har Tim Bergling (som är Aviciis riktiga namn) blivit uppmärksammad på grammisgalan 2011 då han fick pris för årets innovatör och för årets låt med Levels. 2 och 3 Mars intar han Globen. Vi på bloggen kommer givetvis att följa evenemanget på plats. Här kommer listan på Aviciis bästa låtar och remixar.

10. iTrack - Tim Berg, Oliver Ingrosso, Otto Knows
9. Level two - Avicii
8. Fade into Darkness - Avicii
7. Drowning - Armin Van Buuren feat. Laura V (Avicii Remix)
6. Tweet it - Tim Berg, Sebastien Drums, Norman Doray
5. Blessed - Tom Hangs, Shermanology (Avicii edit)
4. Bromance - Avicii
3. New New New - Bob Sinclair (Avicii Remix)
2. Levels - Avicii
1. Set me Free - Phonat (Avicii edit)

måndag 20 februari 2012

Manliga trender 2012


I Sverige så finns det inte så mycket utrymme att sticka ut i klädesväg. De flesta följer samma mönster - Jeans och tröja. Här listas några sätt man ska klä sig på om man vill uppfattas som "medveten".

6. Sportiga killen
Att klä sig sportigt är väldigt populärt och även väldigt snyggt. Den sportiga killen köper sina kläder i sportbutiker eller på naturkompaniet. Går alltid med sneakers, hoodie och funktionella jackor. Sportiga killen är ofta vältränad och har gärna keps på sig. Pratar ofta i handsfree och har en bag slängd över ena axeln vart han än går. Populära märken är: Nike, Adidas, Haglöfs. Hitta inspiration på Sats i innerstan samt i fotbollsallsvenskans omklädningsrum.

5. Rockstar
En riktigt häftig stil som funkar om du är snygg och har bra självförtroende. En rockstar har alltid långt hår alternativt helt flintis. Tajta läderbyxor, skinnjacka med nitar, svart t-shirt med ett urtvättat AC/DC-tryck på funkar mycket bra. Nyckelord är svart, läder, tatueringar, nitar och kajal. För inspiration kolla Mystery eller Heavens gate inne på Hell's Kitchen. Denna stilen är mycket populär i Kalifornien men har inte fått något egentligt genomslag på nattlivet i Stockholm ännu.

4. Preppy
Tänk rika unga collegestudenter i nordöstra USA. Pikétröja med chinos, solglasögon och en "man-bag". Knyt gärna en kashmirtröja lite ledigt över axlarna. För att du ska kunna köra på den här stilen måste du vara slätrakad, välkammad och väldigt ren. Färgerna går i blått, beige och vitt och om man vill vara lite vågad kan man köra rött. Funkar även med mörkblå blazer och lite löst sittande skjortor. Populära märken: Gant, Ralph Lauren. För inspiration kolla Gossip Girl.

3. Hipster
Klär sig så gubbigt som möjligt! En typisk hipster finner man på söder gärna i en vintagebutik. Sotarmössa, för korta byxor, enfärgad/randig oversize tischa med converseskor. Hipsters gillar även accessoarer som tygväskor, glasögon i rayban-modell och iphone-fodral hängandes runt halsen. Denna stil passar smala människor som gillar indie-pop. Frisyren ska se ut som oskar linnros- kort på sidorna med en lång lugg som kammas uppåt/bakåt. Mac-produkter är ett måste likaså en vältrimmad mustasch. Populära märken: Whyred, Acne, Cheap Monday, Hope, April 77. För inspiration googla på diverse band som spelas på p3.

2. Brat
Backslick, kostym och blanka skor. Stekarlooken är väldigt populär på nattklubbar då den symboliserar makt och pengar. Nyckeln är att man alltid ska vara välgroomad och ha skjorta eller kavaj. Populära märken: Hugo Boss, Gucci, Armani, Tiger. För inspiration gå till Café Opera.

1. En riktig man
Helskägg, kängor, flanellskjorta och rufsigt hår. Den här trenden går ut på att se ut som att man inte bryr sig om hur man ser ut. För att få rufsigt hår behöver man lite vax och för skägg behöver man gener. Det är en balansgång mellan att vara en sluskig knarkare till att vara en medveten skogshuggarman. Skillnaden är att jeansen inte ska vara smutsiga på riktigt och att håret inte ska vara smutsigt på riktigt. (Detta är stilen värstakatten själv kör).

lördag 18 februari 2012

Vilket land ligger mest?


När det kommer till såna här undersökningar ska man egentligen gå efter medianvärdet! Denna undersökning är gjord efter medelvärdet och då drar snubbar som Wilt Chamberlain upp värdet rätt mycket. Wilt säger i sin självbiografi att han legat med ungefär 10 000 tjejer.


Flest sexpartners per person

Enligt en under­sökning från film­bolaget Fox hamnar dessa länder tio-i-topp över antal sex­partners:

1. Norge 20

2. Danmark 18

3. Brasilien 18

4. Sverige 17

5. Ryssland 16

6. Australien 15

7. Österrike 15

8. Tyskland 14

9. Frankrike 13

10. USA 13

onsdag 15 februari 2012

Roliga sommarkurser


Om man inte vill jobba i sommar kan man gå en sommarkurs och få lite CSN-pengar. Här listas några som verkar roliga.

8. Harry Potter och hans världar, 7,5 högskolepoäng
Om man gillar Harry Potter måste denna kurs vara drömmen. Distanskurs som examineras med ett fördjupningsarbete om Harry.

7. HBO och det samtidiga TV-dramat, 7,5 högskolepoäng
Här får man tolka TV-serier som The Wire och Six Feet Under. Distanskurs som examineras med skriftlig ainlämningsuppgifter.

6. Introduktion till högskolestudier, 7,5 högskolepoäng
En kurs för slackers som inte vet vad de ska plugga alternativt pluggisar som vill optimera sin studieteknik. Här får man prova på universitetsstudier, seminarium, framföranden etc.

5. Livets mening, 7,5 högskolepoäng
Här får man ta del av olika filosofers tankar samt reflektera själv med kurskamrater. Kursen är i Luleå.

4. Låtskrivandets hantverk, 7,5 poäng
Här får man lära sig tolka och lyssna på musikaliska underverk samt lära sig hur man gör en låt. Det är ett hantverk som allt annat. Vissa ackord låter bra tillsammans med andra.

3. Ortnamn och personnamn, 7,5 poäng
Varför heter orter som dom heter varför heter människor som de heter. Intressant eller dötrist?

2. Speldesign, 7,5 högskolepoäng
Här får man spela tv-spel hela sommaren. Examineras med en egen spelidé.

1. Dinosauriernas tidsålder, 7,5 högskolepoäng
Dinosauriekunskap sägs vara en klassisk kurs som folk skriver upp sig på så de ska kunna få kårleg. Jag skulle tycka det vore skitballt att verkligen gå den här kursen.

Konspirationsteorier


Hemligheter och mystiska oförklarade saker är bland det mest spännande jag vet. Idag listas några av världens mest populära konspirationsteorier.

6. Månlandningen
Usa gjorde en bluff i propagandasyfte för att ligga före sovjetunionen i Forskningen. Flaggan vajar, ljuset är fel, stjärnorna syns inte. För mer läsning kolla in http://sv.wikipedia.org/wiki/Konspirationsteorierna_om_m%C3%A5nlandningarna

5. Area 51 och Roswellincidenten
Är en amerikansk militärbas ute i öknen. Konspirationsteoretiker säger att UFO-verksamhet bedrivs där samt att det förvaras kraschade UFO:n där. 1947 sägs en farkost ha störtat i New Mexico. Incidenten är den mest omskrivna UFO-incidenten nånsin och kallas Roswellincidenten.

4. 11 September 2001
Finns för lite vrakdelar efter planen, hur kunde husen runt world trade center kollapsa? Varför kunde inte USA:s flygvapen göra nåt. Det finns vittnen som säger att de hört explosioner från källaren i World Trade Center. Teorierna säger att USA:s regering gjorde attackerna så de kunde få en anledningen att påbörja kriget mot mellanöstern. Detta är en väldigt populär teori och tydligen så tror väldigt många amerikaner att det var Bush och gänget som gjorde attentaten.

3. Bermudatriangeln
Mellan Florida, Bermuda och Puerto bildas en triangel som kallas Bermudatriangeln. Skepp och flygplan sägs mystiskt försvinna i detta område. Det kan bero på utomjordingar, pyramider på havets botten eller Atlantis.

2. Illuminati & Frimurarorden
I många filmer och böcker har Illuminati nämnts som en grupp som under ytan kontrollerar hela världen. Ett hemligt samfund som styr över människor. Frimurarna är också ett slutet samfund som folk vet mycket lite om.

1. Slutet av Maya-kalendern 21 December 2012
Mayakalendern tar slut, bibeln förutspår att jorden ska gå under, Nostradamus säger att jorden går under. Naturkatastrofer, meteorer, världskrig, UFO:n eller att solen sprängs är olika teorier.

måndag 13 februari 2012

Mat med köttfärs


Tja tja bloggen! Idag ska vi prata mat tänkte jag. Inte vilken mat som helst, utan nedmald nötkreatur! Nedan listas världens godaste köttfärsrätter.

7. Köttfärslimpa
MOOM WHERE'S THE MEATLOAF!!!! Roligaste scenen i filmen Wedding Crashers. Köttfärslimpa är lättlagat och gott. Passar bra till potatis med god sås.

6. Köttfärssås
You can never go wrong with meatfärssås som jag brukar säga. Spaghetti passar bra till. Lägg i en burk krossade tomater, ketchup, buljong, salt och peppar och Voilà.

5. Chili con carne
Vilda Western-käk som ska vara kryddstarkt. Passar utmärkt med ris.

4. Cevapcici
Köttfärsbiffar från balkan. Ser ut som som järpar och serveras med klyftpotatis och tzatziki. Mumsfilibaba!

3. Köttbullar
Klassisk svennemat som är godast med potatis, gräddsås och lingon.

2. Hemgjorda hamburgare
Heelt annan grej att göra sina egna burgare och slänga upp dem på grillen. Saftigt.

1. Tacos
Enchiladas, burritos, nachos lite köttfärs blandat med texmexkryddblandning lyfter dessa himmelska skapelser till nya höjder. Nu blev jag hungrig..

söndag 12 februari 2012

Äckligaste lukterna


Människan sägs ha ett väldigt bra luktminne. Om nån sätter fram ett glas glögg framför näsan på mig blir jag varm inombords och får upp massa härliga minnen från julen. Lukter kan även förknippas med osköna minnen...

7. Spray-AXE
6. Kadaver
5. Spyor
4. Bakisandedräkt
3. Blöjor
2. Kattlådor
1. Cigaretter

fredag 10 februari 2012

Lugna låtar


Värstakatten är coolaste killen i stan. Han är rätt chill av sig och har en musiksmak som stämmer rätt väl in med hans tillbakalutade livsåskådning. (Detta är inte en lista över världens bästa låtar, bara en lista med lite tips på bra musik)

10. Beach house - 10 mile stereo
9. Oceansize - Music for a nurse
8. The xx - Intro
7. Keane - A bad dream
6. Radiohead - How to disappear completely
5. Kavinsky - nightcall
4. Led zeppelin - Going to california
3. Temper trap - Sweet disposition
2. Pretty lights - Finally moving
1. Explosions in the sky - Your hand in mine

tisdag 7 februari 2012

Klassiska facebookuppdateringar


Vill tillägna denna lista min gode vän Niclas som spenderar väldigt mycket tid framför fejjan och tipsade om flera av dessa uttjatade uppdateringar.

9. God morgon världen/ godnatt folket!
Såna fraser är inte så himla roliga att läsa faktiskt. "Världen" bryr sig inte om att du går och lägger dig, kanske dina kompisar bryr sig och då blir det trevligare om du riktar dig till var och en.

8. Unnar mig ett glas vin ikväll # vardagslyx!!!
Glamourvarning?? nej nej alkoholistvarning.

7. FÖRSKYYYYYLD!!!!!
Svårt att stava för vissa. Klassisk "tyck-synd-om-mig-status" kan även kombineras med att man är på väg till jobbet eller har en skitsvår tenta på gång och pluggat massvis.

6. Shit va det snöar och blåser ute! inte så sugen på att gå ut idag.
Återkommande samtalsämne bland folk som inte har något att prata om. Iq-befriande småsnack är astråkigt.

5. En bild på sin middag
Vad vill man säga med det? att man resten av veckans dagar inte äter riktig mat? Facebook handlar för många om att visa hur grymt liv man har. Denna status visar att du har råd med mat- Grattis önskar vi från theoneandonlylist.

4. Myskväll med älsklingen <3 <3 <3
Allt är så perfekt och det ska alltid vara detta mys och hjärtan överallt. Måste man verkligen dela med sig till andra hur mycket man vill mysa med sin älskling?

3. har jag redan hunnit med att städa, handla och träna. Idag är jag produktiv! Skrytstatusen som jag kallar den handlar ofta just om träning. Mycket populärt att skriva om hur duktig man har varit och hur skönt och uppfriskande det är med spinning och zumba.

2. Ett googlat semiaggressivt citat på engelska
Skrivs oftast av tjejer som tycker killar är svin alternativt hipsterkillar.

1. Mobilkamerafoto framför spegeln med putande läppar
Duckface-grejen ser bara löjlig ut. Visst snyggingar framför spegeln är egentligen synd att klaga på, men att lägga upp en bild på sig själv helt out of the blue kan uppfattas något narcissistiskt.

söndag 5 februari 2012

Vad ångrar människor mest på dödsbädden?


Läste idag en mycket intressant artikel i aftonbladet som handlade om vad vi människor ångrade mest i våra liv. Om man är medveten om detta kanske man kan leva sitt liv så bra som möjligt. När man till slut på ålderns höst ligger där kan man se tillbaka på sitt liv och tänka att man levde det till det yttersta, för det är väl det man vill?

Det ångrar vi människor

1. Uppfyllt sina drömmar, i stället för att lyssna på andra.
– Det här var det vanligaste av allt. Många hade inte ens uppfyllt hälften av sina drömmar, och tvingades dö med den vetskapen. De önskar att de levt sina liv som de själva velat, och inte det liv som andra förväntade sig att de skulle göra.

2. Inte jobbat så hårt.
– Varje man sa likadant. De missade sina barns uppväxt och hade velat spendera mer tid med sina fruar. Alla män jag pratade med ångrade djupt att de hade låtit jobbet ta så stor plats i sina liv.

3. Vågat säga ifrån.
– Många människor höll tyst för att inte riskera vänskapen med andra. Som ett resultat av det fick de alltid böja sig och fick ett mediokert liv, utan chans att bli den de verkligen hade kunnat bli. Många utvecklade en bitterhet över detta.

4. Haft bättre kontakt med vännerna.

– Det är först på dödsbädden som de flesta människor inser hur mycket de saknar sina vänner. Och under de sista veckorna av livet är det svårt att få kontakt med alla. Många av patienterna hade haft fullt upp med sina egna liv och tappat kontakten med sina vänner. Alla saknade dem när de dog.

5. Tillåtit sig själva att vara gladare.

– Många förstod inte förrän på slutet att känna glädje är ett val man kan göra. De hade stannat i gamla hjulspår och behållit den familjära säkerheten. Rädsla för förändringar hade gjort att de låtsades vara nöjda med tillvaron, fast de i själva verket längtade efter att få skratta på riktigt och ha riktigt kul igen.

Källa: The Guardian

torsdag 2 februari 2012

För mycket människor


Att vara utomhus på helgmornar eller vardagskvällar kan vara uppfriskande därför att inga andra människor är ute då. På vissa ställen vill man faktiskt att det ska vara tomt på folk.

8. Hissen Pinsamt att stå så nära inpå människor man inte känner. Ta fram mobilen och låtsas att du gör något viktigt "mobilcamouflage aktiverat".

7. Nöjesfältet Att vara på nöjesfält utan att behöva stå i kö är drömmen. Jag brukar försöka åka till grönan på vardagar runt lunch för att undvika så mycket människor som möjligt.

6. Skidbacken Nypistat eller till och med pudersnö är det vackraste som finns. Påsklovet i Romme klockan 15 är mardrömmen. Liftkö, isiga backar och för mycket folk i backarna så man måste väja.

5. Gymmet -Hur många sets har du kvar? är en fråga som jag hatar tillsammans med -Använder du den där? På gymmet ska man kunna träna det man vill, om allt är upptaget så blir det svårt.

4. Nattklubben Ibland är det så mycket folk att man inte kommer in. Ibland är det så mycket folk i garderobskön att man hinner bli otaggad. Ibland är det så mycket folk i baren att man inte pallar beställa nåt. Ibland är det så mycket folk på dansgolvet att man blir trampad på tårna och blir knuffad fram och tillbaka. Ibland är det så mycket folk att man blir utslängd.

3. Restaurangen Ni står i Kungshallen med er bricka i händerna, har precis beställt jättegod mat men har ingen sittplats. Till slut får ni gå fram till någon som nästan har ätit klart och fråga om det är ledigt där.

2. Pendeltåget På morgonen är man extra trött och försöker alltid hitta en del av tåget där man kanske skulle kunna få en sittplats. Tyvärr är ALLA pendeltåg ALLTID överfulla på morgnarna så det slutar med att man får stå och luta sig mot en stång.

1. Motorvägen Köer på motorvägen eller vägar i allmänhet är det värsta som finns. Finns inget som gör en mer stressad av att sitta fast i trafiken och inte kunna ta sig därifrån.