tisdag 10 april 2012

Hur man får fin hy


Värstakatten har långt ifrån felfri hy. En och annan finne ploppar upp titt som tätt men den är mycket bättre än under gymnasiet då nyllet såg ut som köttfärs. Jag har provat massvis med metoder och detta är vad jag kommit fram till.

8. Vila
En fin hy är ofta ett tecken på att hälsan är god. Ett stressfullt liv med för lite sömn ger massa rynkor och påsar under ögonen. Alla behöver sin skönhetssömn!

7. Ät nyttigt
Vissa säger att dom får finnar av choklad och chips. Bullshit. Däremot så är vitaminer viktiga för hyn. A-vitamin, och B-5 sägs vara viktigast. Ät nyttigt så helgarderar du dig och får i dig massa vitaminer. Att få i sig tillräckligt med vatten är också viktigt.

6. Lägg inte fingrarna i ansiktet
Gör så att du får massa bakterier dit i onödan. Detta är också ett enkelt sätt att bli förkyld på också, skaka hand med någon och sen gnugga dig i ögonen.

5. Byt örngott
Byta lakan i sängen ofta är viktigt. Särskilt om du somnar med massa produkter i håret och kladdar ner kudden.

4. Sola lagom
Solarium är supermegadåligt säger forskare. Att vara ute i solen är bra för då får man i sig D-vitamin och finnarna försvinner. Däremot så får man ibland finnar av själva solskyddet som är fett och smörjs in i ansiktet. Egentligen är det nog bäst att strunta i krämen och sola när UV-strålningen inte är lika stark.

3. Rakningen
Jag kör med trimmer vilket är mest skonsamt. Om man vill vara renrakad ska man raka sig med vassa rakblad, raklödder och medhårs. Huden ska vara rengjord innan och man ska dra långa drag med hyveln.

2. Rengör lagom
Starka produkter från apoteket torkar ut finnarna men gör så att huden börjar flagna. Ta en skonsam ansiktsrengöring varje gång du duschar, det räcker. Duscha inte för varmt! Det torkar också ut huden. Om du har mycket finnar kan du använda något efter rengöring med typ aha-syror eller något annat.

1. Återfukta
Det viktigaste av allt. Hitta en najs återfuktare som du smörjer in ansiktet med efter rengöring. Jag kör på Bulldoggs moisturizer som säljs på massvis med ställen bland annat Kicks och Åhléns.

3 kommentarer:

Party Partiet sa...

Kombinera plats 7 och 6, då blir det finnar i fejset. Dvs käka choklad och chips med händerna och sen ta sig i ansiktet. Ett annat tips är att inte duscha så ofta.

Anonym sa...

photoshop funkar rätt bra har jag hört

Värstakatten sa...

eller helskägg med lugg