söndag 8 april 2012

Valborg i Uppsala


På facebook finns ett event som heter the official valborg in uppsala. 8000 pers är attending just nu och antagligen kommer ännu fler joina. Om du är student är Uppsala fantastiskt. Fixa gästkort för 200 kr om du pluggar på annan ort och om du pluggar i Uppsala visar du bara ditt kårleg. Gå in på http://www.nationsguiden.se/ för att läsa mer om hur du fixar gästleg.

6. Forsränningen
Mellan 10-12 pågår den årliga forsränningen i Fyrisån. Mer än 40 000 människor samlas för att se hur studenternas hemmagjorda flottar klarar sig i ån. http://forsranningen.utn.se/

5. Ekonomikumparken
Parken fylls med tusentals picknickande studenter runt 12-snåret. Festivalstämning utan dess like. Kul att mingla samt att ta del av tävlingen om vem som fixat bäst plats för filten.

4. Skvalborg och Finalborg
Skvalborg är två dagar innan Valborg och Finalborg är dagen efter Valborg. Dessa dagar passar bra för fest. För de studenter som inte ligger hemma helt däckade finns Majmiddag på Finalborg.

3. Kvalborg
Dagen innan Valborg har de flesta nationer öppet för fest. V-Dala har i år Norlie & KKV på Kvalborg vilket kommer dra mycket folk. Öppettider på nationerna är typ 20-02 vissa öppet till 01 vissa till 03. Kolla http://www.valborgiuppsala.se/ för att hitta rätt ställe att hänga på.

2. Champagnegaloppen
Klassiker där man sprutar billig skumpa på varandra och hoppar runt och dansar. Snerikes och Stockens är populärast men Värmlands, Östgötas och Upplands har också galopp. Man sprutar i två intensiva timmar mellan 15-17. Kön är sjuuukt lång och det är bra att vara där någon timme innan om du verkligen vill in till Stocken eller Snerikes.

1. Nationerna på kvällen
Höjdpunkten på hela helgen. Festandet börjar runt 19-20. Adrian Lux kör på V-dala som stänger redan 01. Norrlands har öppet till 04. Östgöta till 04 och Värmlands till 04.

Inga kommentarer: