torsdag 26 april 2012

Sveriges bästa basketspelare


Hoppas att Sveriges förbundskapten Brad Dean läser bloggen och tar ut mina favoriter till sommarens EM-kval. Här är min 12-mannatrupp!


12. Eric Rush, född 88, 197cm, SG/SF
Dök upp från ingenstans förra sommaren och klev in landslagets startfemma. Spelade collegebasket i Montana State University innan han i höstas började spela i den cypriotiska ligan.

11. Jonathan Skjöldebrand, född 83, 204cm, SF/PF
Hårding som är uppvuxen i Israel. Grym skytt som har en skön look med helskägg och hästsvans. Spelar i Israels andra division.


10. Chris Czerapowicz, född 91, 200cm, SG
Göteborgaren som nu spelar för Davidson i NCAA (högsta collegedivisionen). Bra scorer som framförallt skjuter trepoängare. Hade en grym säsong i år då han snittade 10 poäng per match.


9. Anton Saks, född 89, 200cm, SF
Rutinerad trots sin unga ålder. Starter i Norrköping Dolphins sedan några år tillbaka. Allroundspelare som ibland får för sig att spruta i poäng.


8. Thomas Massamba, född 85, 185cm, PG
Landslagets fysmonster som är känd för sitt försvarsspel. Har utvecklat sitt anfallsspel och är en bra ledare. Spelar i cypriotiska ligan.


7. Andreas Schreiber, född 87, 206cm, PF
Sveriges Blake Griffin. Kraftpaket som dunkar, blockar, tar returer och spelar stenhårt försvar. Spelar i spanska andradivisionen.


6. Joakim Kjellbom, född 79, 214cm, C
Har väldigt bra touch för att vara så lång. Blockar mycket skott, tar returer och dunkar. 77 landskamper och flera SM-guld. Spelar i georgiska ligan.


5. Christian Maråker, född 82, 206cm, PF/C
Aldrig sett han spela men han var fantastisk på college och draftades nästan till NBA. Spelade med landslaget i somras och dominerade de matcher han medverkade i. Spelar i japanska ligan.

4. Anton Gaddefors, född 89, 200cm, SG
Sveriges lagkapten och förra sommarens bästa poängplockare i landslaget. Fantastisk trepoängsskytt med en enorm vinnarskalle. Spelar i serbiska ligan. Har en lillebror som spelar i Italien som är ett riktigt framtidsnamn! Viktor Gaddefors.


3. Rudy Mbemba, född 87, 183cm, PG
Bolltrollaren från Rinkeby är basketligans roligaste spelare att titta på. Explosiv som få, grym passningsspelare och har bäst bollbehandling i Sverige. Spelar i LF Norrbotten.


2. Jeffery Taylor, född 89, 201cm, SF
Kommer med största sannolikhet spela i NBA nästa säsong. Efter 4 år på Vanderbilt så är Norrköpingskillen redo för nästa kliv. Jeffery är en riktig high flyer som gör mycket poäng men omnämns ofta för sitt grymma försvar. Kan inte vara med i sommarens EM-kval pga draften.


1. Jonas Jerebko, född 87, 208cm, SF/PF
Sveriges första NBA-spelare någonsin kan tyvärr inte vara med i sommar. Jerebko är utan tvekan bäst i Sverige och är en allround-spelare som alla coacher vill ha i sitt lag. Spelar i Detroit Pistons.

Inga kommentarer: